Şêxmeqsûd, kurbanları uğurladı

Halep

Halep

  • Halep'in Şêxmeqsûd Mahallesi'nde bir binanın çökmesi sonucu yaşamını yitiren 16 kişi, dün toprağa verildi. 

Suriye’nin Halep kentinde Eşrefiyê Mahallesi’nin yanı sıra Kürtlerin yaşadığı iki mahalleden biri olan Şêxmeqsûd'da, Maruf Sokağı’ndaki 5 katlı bir bina Cumartesi gecesi saat 02.00 sıralarında çöktü. Enkaz altından çıkarılan 18 kişiden 16’sı hayatını kaybetti. Enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları yetkililerinden biri olan Mazlûm Heleb, kimlik bilgileri belirlenemeyen kişileri doğrulamak için sağ kurtulan kişilerle ve hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüştüklerini ve bunun sonucunda cansız bedeni enkazdan çıkarılan son kişinin Suphî Carûr olduğu bilgisini verdi. 

Şêxmeqsûd, Eşrefiyê ve diğer mahallelerinde yaşayan on binlerce kişi, Şehîd Xalid Fecir Hastanesi önünde toplanarak, yaşamını yitiren 16 yurttaşın cenazesini aldı. Şêxmeqsûd’un kuzeyindeki Pino köyünün mezarlığına kadar yürüyen halk, buradaki törenin ardından cenazeleri toprağa verdi.

Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle:  Waêl Ehmed Rîhanî (37), Îvana Waêl Rîhanî (20 rojî), Dûaa Hesen Silêman (29), Zarîfe Îbo (33), Cengîz Îbo (14), Hemîde Carûr (7), Cemal Carûr (10), Yûsif Carûr (2 buçuk yaşında), Meysa Carûr (20), Gulnaz Kado (33), Resûl Îbo (46), Zeyneb Receb Ehmed Osman (42), Wîsal Seîd Carûr (70), Ridwan Sebrî Mihemed (57), Êvliyan Îbo (10) ve Subhî Carûr. HALEP

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.