Sîda'daki çadırları başlarına yıkıldı

.

.

  • Gerilla, Sîda Direniş Alanı’na girebilen, üstelik çadır kuran Türk askerlerini affetmedi. 6 kez vuran gerilla, 5 Türk askerini öldürdü, 2'sini yaraladı, 6 çadırı da başlarına yıkarak imha etti. 

Türk ordusu, aylar sonra ilk kez 29 Kasım'da kimyasal, savaş uçağı ve saldırı helikopteri kullanmadı; Direniş Alanları’nı onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombaladı. Eylemlerini sürdüren gerilla ise 12 Türk askerini savaş dışı bıraktı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

* Zap'ın Sîda Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 29 Kasım’da 6 kez ağır silahlarla vuruldu; 5'i öldürüldü, 2'si yaralandı ve 6 çadır imha edildi.

* Çemço’nun Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 29 Kasım saat 09.00’da ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü, 1'i de yaralandı.

* Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 29 Kasım saat 10.30’da ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü, 1'i de yaralandı.

* Çemço Direniş Alanı, 29 Kasım’da obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.