Şırnak'ta üç tutuklama

  • Şırnak merkez ve ilçelerinde gözaltına alınan 29 kişiden üçü tutuklandı. 

 

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında son bir haftada Şırnak, Cizre, İdil ve İdil’in Ereban Beldesi ile Şırnak’ın Dêrgûl Beldesi’nde aralarında çocuk, kadın ve HDP eşbaşkanlarının da olduğu 29 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan 24 kişi serbest bırakılırken, üç kişi tutuklandı. HDP Ereban (Karalar) Beldesi Ebşaşkanı Müzeyyen İnan ve oğlu Osman İnan’ın gözaltı süreleri dört gün uzatıldı. 

Mardin’de üç gözaltı

Bu arada Mardin’in Artuklu ve Savur ilçelerinde dün sabah saatlerinde jandarma tarafından birçok eve baskın düzenlendi. Savur’un Bakustan köyünki baskında çobanlık yapan Talip Balıkçı, Artuklu’nun Tizyan ve Mensurîye köylerinde de Burhan Elmas ve Hikmet Altun gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Jandarma Karakolu’na götürüldü. ŞIRNAK/MARDİN

 

Çocuklara Erdoğan gözaltısı

İstanbul’da iki lise öğrencisi dün sabah saatlerinde okullarına yapılan baskınla gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltına alınma gerekçesinin “Cumhurbaşkanına hakaret” olduğu belirtildi. Avukat Fulya Dağlı, Medyaport’a yaptığı açıklamaya göre; 16 yaşındaki iki lise öğrencisinin dün savcılığa çıkarılması bekleniyordu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.