Şırnak ve Cizre’de protesto

  • Afyon’da mevsimlik tarım işçilerine yönelik saldırı ve Konya’nın Meram ilçesine bağlı Çarıklıköy Mahallesi’nde yapılan ırkçı saldırı Şırnak’ta protesto edildi.

 

Kent merkezine bağlı Balveren beldesinde yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve çok sayıda partili katıldı. Parti binası önünde yapılan açıklamada konuşan Balveren Belde Belediye Eşbaşkanı Zahide Erk, mevsimlik tarım işçileri ve Kürtlere yapılan saldırıların ilk olmadığına vurgu yaptı. Erk, saldırıları kınayarak, ”Bütün bu saldırıların sorumlusu AKP-MHP iktidarıdır. Daha büyük olayların yaşanmaması için iktidar, kutuplaştırıcı dile bir an önce son vermelidir” dedi. 

Cizre ilçesinde de HDP’liler parti binası önünde yaptıkları açıklamayla saldırıları protesto etti. Açıklamada konuşan HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, ”AKP-MHP faşist bloğunun partimiz ve Kürt halkı özelinde kullandığı kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı ve nefret dili sebebiyle Kürtler ülkenin birçok yerinde ırkçı ve nefret saldırılarına maruz kalmaktadır” dedi.

İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesini hatırlatan Kaçmaz, ”Deniz Poyraz yoldaşımız iktidarın politikaları sonucu ortaya çıkan paramiliter güçler tarafından katledildi. Son günlerde yine Kürtlere karşı ırkçı politikalar devreye konulmuş durumda. Bu saldırılar asla sonuç alamayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Kaçmaz, saldırganlara uygulanan ”cezasızlık” politikasına işaret ederek, ”Bu politika saldırganları cesaretlendiriyor. Bu politikalara karşı el ele ve omuz omuza mücadele edersek bu ırkçı saldırıların sonunu getirebiliriz. Bu sebeplerle herkesi bu faşist politikalara karşı HDP ve Kürt halkıyla mücadele etmeye davet ediyoruz” diye kaydetti.  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.