• Fatih’te polis Kadir Arıkan’ın, Kürt genci Hacı Gelenler’in sırtına 6 el ateş ettiği ortaya çıktı. 

Fatih Katip Kazım Mahallesi’nde bulunan Langa Hisar Yenikapı mevkiinde trafik polisi olduğu öğrenilen Kadir Arıkan tarafından katledilen Hacı Gelenler’in (25) cenazesi defnedildi. 

Edinilen bilgilere göre; Yenikapı sahilinde 6 Aralık’ta köpek gezdiren Gelenler, geri dönüşte yol üstünde polis Arıkan ile tartıştı. Bunun üzerine polis, silahla Gelenler’e ateş etti. Gelenler, ağır yaralandı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Gelenler, burada yaşamını yitirdi. Gelenler, önceki akşam Siverek’in Narlıkaya köyünde defnedildi. Ağabey Seyfullah Gelenler, “Polisin alkolü olduğunu öğrendik. Polis, kardeşimi karnından ve kasıklarından vuruyor. Kardeşim saldırıdan kurtulmak için kaçıyor. Ancak polis arkadan da 6 el ateş açıyor. Kardeşimin vücudunda 7 mermi vardı” dedi.

Polisin durumu belirsiz

Kardeşinin hastaneye kaldırıldığını ve hastane önünü gittiklerinde ise polisin kendilerine biber gazı sıktığını paylaşan ağabey Gelenler, “Kardeşim niçin ve ne şekilde öldürüldü tam olarak bilmiyoruz. Ayrıca gözaltına alınan iki kişi ve polisten de tam olarak haberdar değiliz. Adanalı Kandemir arkadaşının serbest bırakıldığını söylentisi var. Ancak hiçbir şekilde kendisine ulaşamıyoruz. Afganistanlı olandan ise hiçbir şekilde haber yok. Polis ise Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Bu esnada aile olarak üç avukat gönderdik. Avukatlarımızın Sulh Ceza Hakimliğine girmesine izin verilmedi. Dava ne oldu, polisin durumu ne bilmiyoruz. Devlet kendi avukatlarıyla mahkemeyi götürdü. Tutuklanıp tutuklanmadığını bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Binlerce Kürt böyle katledildi

Kardeşinin devletin verdiği silahla katledildiğine işaret eden ağabey Gelenler, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin sürekli Kürtleri öldürmesi mi gerekiyor” diyerek, tepkisini gösterdi. Binlerce Kürt gencinin bu şekilde katledildiğine dikkat çeken Gelenler, şöyle devam etti: “Böyle bir düşünceye sahip olmamın nedeni ne? Açıklayayım: Kardeşimin elinde silah veya bıçak yok. Polis eğitimli bir kişidir. Uyarı ateşi verebilirdi ya da yere veya ayağına sıkabilirdi. Bunların hiçbirini yapmadı. Bunun yerine önden iki arkadan ise 6 el ateş etti. Vücudundan 7 kurşun çıktı.”

 Kamera görüntüleri

Ağabey Gelenler, kardeşinin katledildiği yerde çok sayıda mobese kamerası olduğunu ve bu kameraların katliamı gördüğü bilgisini paylaşarak, polisin bu kameraları aldığını ve şu anda ulaşamadıklarını aktardı. URFA