Sonuç çok farklı olabilirdi

Zeynel Görmez

Zeynel Görmez

  • Semsûrlu depremzede Zeynel Görmez, "Müdahale erken yapılsaydı sonuç çok farklı olabilirdi. Ne yazık ki, müdahale edecek ekip ya da ekipman yoktu” dedi. 

Semsûr'da depremzedelere göre, 30 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Depremden hemen sonra Semsûr'a günlerce müdahale edilmedi ve bu nedenle çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. Depremden sonra 6 gün arabada kaldıklarını belirten depremzede Zeynel Görmez, yaşadıklarını MA'dan Zerrin Sargut  ve Mahmut Altıntaş'a anlattı. 

"Teyzemin oğlunu iki gün sonra çıkarmayı başardık ama eşi ve çocuklarıyla birlikte amcamın oğlu, eşi ve çocukları da enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi” diyen Görmez, iki-üç gün boyunca herhangi bir yardım gelmediğini söyledi. Görmez, "Müdahale erken yapılsaydı sonuç çok farklı olabilirdi. Enkaz altında kalan bir arkadaşım, 3-4 gün boyunca yardım istedi. Ne yazık ki, müdahale edecek ekip ya da ekipman yoktu” diye konuştu.  

Evleri ağır hasarlı olmasından kaynaklı depremin ilk 6 günü arabada kaldıklarını söyleyen Görmez, şöyle devam etti: “Riha, Amed başta olmak üzere diğer illerden binlerce insan yardıma gelerek, gıda ve giysi ihtiyaçlarımızı karşıladı. Çadır, giysi yemek hiçbir şey yoktu, ne yapacağımızı bilmiyorduk. Arabada çocuk ve yaşlılar vardı. İlk 6 gün arabada geçti. En son çadır bulamayınca ikinci el çadır aldık.” ADIYAMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.