Spiegel istifa etti

Dünya Haberleri —

Spiegel istifa etti

Spiegel istifa etti

  • Hem partisi Yeşiller hem de muhalefetten gelen baskılar üzerine Almanya Federal Aile Bakanı Anne Spiegel görevinden istifa etti. 

Pazartesi akşamı istifasına dair açıklama yapan Spiegel, “Büyük politik meydan okumalarla karşı karşıya olan bakanlık makamına zarar vermemek için bu kararı aldım” dedi.
41 yaşındaki Spiegel, geçen yılın yaz aylarında Rheinland-Pfalz’da Çevre Bakanı iken, Ahr vadisindeki sel felaketinin ortasında 4 haftalık bir tatil için Fransa’ya seyahat etmekle suçlanıyordu. Yeşiller partili siyasetçi daha önce yaptığı açıklamada, aile tatilini “hata” olarak nitelendirmiş ve bunun için özür dilemiş ancak istifa etmemişti. Kararını daha önce felç geçirmiş olan eşinin sağlığı ile gerekçelendirmiş ve eşi ile 4 çocuğunun tatile ihtiyacı olduğunu söylemişti. 

Scholz: Saygı duyuyorum
İstifa kararına saygı duyduklarını belirten Yeşiller Eşbaşkanları Ricarda Lang ile Omid Nouripour ise Spiegel’a bu tutumundan dolayı teşekkür ettiler. Başbakan Olaf Scholz da Spiegel’in kararına kararına saygı duyduğunu açıkladı.

Sel felaketi kariyerlerini bitirdi
Genel seçimden kısa bir süre önce yaşanan felakette, Birlik Partileri’nin (CDU/CSU) Başbakan adayı Armin Laschet’in sel bölgesini ziyareti sırasında kameralara kahkaha atarken yansıyan bir fotoğrafı, seçimleri kaybetmesinde önemli rol oynamıştı. Geçen hafta ise selin etkili olduğu NRW'de CDU’lu Çevre Bakanı Ursula Heinen-Esser, felaket sırasında İspanya’nın Mallorca Adası’nda eşinin doğum gününü kutladığının ortaya çıkması üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.