Susuz bırakılan köylülere para ve cezaevi tehdidi

  • Kayyumun talimatıyla beton dökülen su kuyularını açan Yarbaşı köylülerini ifadeye çağıran jandarma, para ve cezaevi tehdidinde bulundu. 

 

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Hespist (Yarbaşı) köyü sakinleri 15 gündür susuz. İlçe Kaymakamı Refik Özsoy’un kayyum olduğu belediye ekipleri, “merkeze su az gidiyor” gerekçesiyle 155 haneli köyün su ihtiyacının karşılandığı kuyuya 29 Haziran’da beton döktü. Köylüler, daha sonra içme suyu ihtiyaçlarını karşıladıkları kuyuyu kendi imkanlarıyla açtı. Askerler, bunun üzerine köylüleri ifadeye çağırarak, “Bir daha suyu açarsanız ve bu suyla bahçelerinizi sularsanız sizi cezaevine atar, 200 bin TL para cezası keseriz” şeklinde tehdit etti.

Kavurucu sıcaklarda yapılan kesintiye tepkili olan köylülerden Remziye Oruç, susuzluktan kaynaklı günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiklerini ifade etti. Oruç, “14 gündür bu eve su girmedi. Bu uygulamayla köylerimizi boşaltmak istiyorlar. Çaresiz bir durumdayız” dedi. 

Köy sakinlerinden Şirin Özkaplan, yaşadıkları mağduriyetin yanı sıra ifadeye çağrıldıklarını söyledi. Özkaplan, “Zalim oldukları için bugün suyu kesiyorlar. Bahçemiz ve hayvanlarımız var. Burası bizim köyümüz ve toprağımız ama buralı olmayan biri gelip bize bu zulmü yapıyor. Bütün bu olanlar üzerine bir de ‘Bu davadan vazgeçin ve susuzluktan ölün’ demeye getiriyorlar” şeklinde tepki gösterdi.  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.