Tekno festivalinde YPG’ye selam 

Dünya Haberleri —

Fusion Müzik Festivali

Fusion Müzik Festivali

  • Almanya’nın en büyük tekno festivalinde açılan 20 bin YPG/YPJ bayrağıyla Rojava Devrimi selamlandı. Alman dostlar, DAİŞ’e direnen, Êzîdîleri soykırımdan kurtaran ve dünya için umut olan YPG ve YPJ savaşçılarına teşekkür etti. 

Korona salgını nedeniyle 2 yıldır ara verilen Fusion Müzik Festivali, bu yıl Mecklenburg-Vorpommern eyaletindeki Lärz’da gerçekleşti. 29 Haziran’da başlayan ve 3 Temmuz’da sona eren tekno festivalinde yaklaşık 3 bin sanatçı sahne aldı, festival 4 gün boyunca 75 bin kişiyi ağırladı. 

20 bin bayrak açıldı
Cumartesi günü sahne alan müzisyen ve aktivist Mal Élevé’nin konserinde ise 20 bin YPG/YPJ bayrağı açılarak, 10. yılına girecek olan Rojava Devrimi’ne destek verildi. 

Direnenlere teşekkür
"Rojava için 20 bin bayrak" kampanyasına öncülük eden Interventionistische Linke (Müdahaleci Sol) Berlin, “19 Temmuz 2012, Rojava'da devrimin başlangıcı olarak kabul ediliyor.  DAİŞ’i parçaladığınız ve Êzîdîleri soykırımdan kurtardığınız için size teşekkür ederiz. Emperyalizme ve milliyetçiliğe karşı gücünüz ve direnişiniz için teşekkür ederiz. Öğrendiğimiz feminist teoriniz ve pratiğiniz için teşekkür ederiz. Ve özellikle: Sizin aracılığınızla daha iyi bir dünya için umudumuzu koruduğunuz için teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu. 

7 bin gönüllü çalışıyor
Bu yıl 21.’si düzenlenen festival ilk olarak bölgedeki gençlik kültürünü desteklemek ve Mecklenburg-Vorpommern’deki sağcı yapılara karşı çıkmak için eski askeri havaalanının bulunduğu yerde kültürel bir girişim olarak kuruldu. Festival bugün ise 200 sol kültür ve gençlik örgütünün ortaklığında, 7 binden fazla gönüllünün kolektif çalışmasıyla organize ediliyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.