Tel Aviv’de rehineler için yürüyüş

Dünya Haberleri —

Tel Aviv'de eylem

Tel Aviv'de eylem

  • Geçici ateşkesin son bulması ardınan rehine ailelerinin umutları da azalmaya başladı. Tel Aviv’de bir araya gelen binlerce İsrailli, "onları hemen şimdi eve getirin" sloganları ile yürüdü.

Tel Aviv Sanat Müzesi önünde Hamas’ın elindeki rehinelerin salıverilmesi ve tekrardan ateşkes yapılmasını isteyen binlerce İsrailli Netanyahu hükümetini protesto etti. İsrailli esirlerin fotoğraflarını taşıyan yakınları, İngilizce ve İbranice "onları hemen şimdi eve getirin." sloganları attı.
Gösterinin sona ermesinin ardından bir grup İsrailli, Savunma Bakanlığı ve diğer güvenlik teşkilatlarının bulunduğu kapıya giderek burada gerçekleşen savaş kabinesi sırasında protestolarını sürdürdü. İsrailli rehine yakınları, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde çatışmalara verilen "insani aranın" sona ermesinin ardından savaş kabinesinin sevdiklerini geri getirmek için planlarını kendilerine açıklaması talebiyle slogan attı. Göstericiler daha sonra Savunma Bakanlığı binasının ana girişine giderek burada protestolarını sürdürdü.
Gazze Şeridi'nde 9 yıldır esir olan Etiyopya asıllı İsrail vatandaşı Avera Mengistu'nun ailesi de protestoya katılarak "hepsini getirin ama onu unutmayın" yazılı pankart taşıdı. Mengistu'nun ailesi İsrail yönetimini yakınlarını geri getirmek için yeterli çabayı göstermemekle suçlamıştı.

Hükümet baskıdan anlıyor
Yengesi ve yeğeni taraflar arasında varılan esir takası mutabakatıyla Gazze Şeridi'nden serbest bırakılan Zohar Avigdori, diğer esir ailelerine destek olmak için bu gösteriye katıldığını belirtti.
Rehinelerin geri getirilmesinin hükümetin sorumluluğu olduğunu söyleyen Avigdori, "Bizler yakınları hakkında endişeli vatandaşlarız. Hükümetten bizimle buluşmasını ve bize yol haritalarının ne olduğunu anlatmalarını istiyoruz. Onlar sadece baskıdan anlıyor, biz de onlara baskı yapmak için buradayız" dedi.TEL AVİV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.