Til Temir’in 17 köyü gece gündüz bombalandı

Til Temir'de bombardıman sürüyor

Til Temir'de bombardıman sürüyor

  • Türk ordusu, Mayıs'ta Til Temir’e bağlı 17 köy ve mezrayı hedef aldı. Til Temir’deki tarihi yerleri, camileri, kiliseleri ve doğayı bombalıyor, halkın mal ve mülklerine zarar vererek yaşamlarını tehlikeye atıyor.

Bölgesel ve uluslararası güçlerin sessizliğinden faydalanan Türk devleti, bölgedeki bileşenlere saldırmakta sınır tanımıyor. Til Temir’deki Asuri, Süryani, Arap, Ermeni ve Kürtleri hedef alarak onları göçertmek istiyor. Dahası oldukça stratejik olan M4 Karayolu’nun kontrolü ele geçirmek de Türk devletinin başlıca isteklerinden biri. Bu bağlamda Mayıs'ta

Til Temir’e dönük saldırılar her alanda arttı. ANHA'ya göre tablo şöyle:

* Til Temir’e dönük saldırılarda yaklaşık 500 ağır top, roketatar, havan ve füze köylere isabet etti.
* Til Temir’in doğu, kuzey ve batı hattına düşen 17 köy hedef alındı. M4 Karayolu üzerindeki El Gozeliyî, Eleqîbiş Foqanî ve Tehtanî köyleri, ilçesinin güney ve batısındaki; Til Cuma, Til Kefçî, Til Tewîl, Tawîla, Um El-Kêf ve Sûkar El-Ehmar köyleri ve kuzeydeki El Dirdara, Qerecenê ve Şêx Elî köyleri bombalandı.
* Til Temir’deki elektrik merkezi ve Rus üssünün etrafı bombalandı.
* Asuri köyü olan Til Şenan bombalandı ve evler yıkıldı.
* Tûma Yalda Kalesi yakınlarındaki araziler yakıldı.
* Til Cuma ve El-Exîbiş köylerine dönük saldırılarda Andreî isimli Süryani Askeri Meclisi savaşçısı, Habur Savunma Meclisi savaşçısı Qados Til Temir, Xelil Hemed, Turkî El-Tuxemî ve Eymen Elî Ehmed adlı çiftçiler ile adını öğrenemediğimiz bir kadın yaralandı.
* İşgal saldırılarında çok sayıda yurttaşın evi zarar gördü.
* Süryani köyü Til Tewîl’de kiliseye saldırıldı.
* Dirdara köyünde ise çok sayıda ev ve bir cami yıkıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.