TJK-E: Newroz ateşini yükseltelim

Kadın Haberleri —

Newroz

Newroz

  • TJK-E 25 Mart’ta Frankfurt’ta düzenlenecek Newroz kutlamasına katılım çağrısında bulundu, “Her yerde Newroz ateşini yükseltelim” dedi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E Newroz dolayısıyla yaptığı açıklamada başta kadınlar olmak üzere herkesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın etrafında kenetlenmeye çağırdı. TJK-E ayrıca 25 Mart’ta Frankfurt’ta düzenlenecek olan Newroz’a katılım çağrısında da bulundu.

Dehakların gölgesinde yaşanılamaz

Tarihte zalimlere karşı her daim direnenlerin olduğunu ifade eden TJK-E, direnişin en güzel toplumsal ifadesi olan Newroz’un Demirci Kawa’nın zalim Dehak’a karşı verdiği büyük mücadele ile halkın kendi kendini yönetmesini, birlikte mücadele ile kazanılabileceğini ortaya koyduğunu kaydetti. TJK-E devamla şunları belirtti: “Bugün Dehakların gölgesinde yaşamayacağını kadınlar öncülüğünde haykıran halkımız alanları doldurarak göstermiş, meydanlarda direniş zılgıtlarıyla direniş geleneğini her koşul ve şartta sahiplenmiştir. Newroz bunun için zalim ve egemen güçlere karşı direnişi seçen tüm halkların, ezilenlerin, kadınların uyanış, direniş, diriliş gün olarak tarihte yerini almıştır. Direnişin ve birliğin bayramı olan Newroz başta Önder Apo olmak üzere tüm halkımıza kutlu olsun.”

Direniş kültürü Newrozlarla büyüdü

Kadın devriminin öncülüğünü yapan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için direnen ve mücadeleyi yükselten tüm kadınların Newrozu’nu kutlayan TJK-E, başta Mazlum Doğan olmak üzere tüm Newroz şehitlerini andı.

“Kürdistan’da direniş kültürü tarihten günümüze Newrozlar ile büyüyerek gelmiştir” diyen TJK-E, Newroz’un, binlerce yıldır ahlaki ve politik toplumun en eski bayramlarından biri olduğunu kaydetti.

2023 Newroz’unun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz’u olduğuna işaret eden TJK-E, “Ortadoğu halklarının direnişçi duruşu, bugün Kürdistan’da Önder Apo’nun fikirleri, felsefesi ve ideolojisi ile yeniden doğuşunu gerçekleştiriyor. Bu doğuş, Newroz ruhunun yeniden canlandırıyor” dedi.

Deprem, kirli ittifakın yüzünü ortaya çıkardı

2023 Newrozu’nu tarihi gelişmelerin yaşandığı ve her şeyin daha fazla netleştiği bir süreç olduğunu ifade eden TJK-E şunları belirtti: “3. Dünya Savaşı’nın halklar lehine bir zaferle sonuçlanması mücadelenin her alanda daha fazla büyütülmesiyle mümkündür. Faşist AKP-MHP rejimi bu gelişmelerde kendi sonunu gördüğünden daha da saldırganlaşmıştır. 6 Şubat’ta gerçekleşen deprem ve sonrası yaşanan olaylar bu kirli ittifakın gerçek yüzünü daha fazla ortaya koymuştur.”

Önder Apo’nun etrafında kenetlenelim

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecride de dikkat çeken TJK-E devamla şöyle dedi: “Yıllardır İmralı’da en ağır koşullarda mutlak bir tecrit ve işkence altında yaşayan Önder Apo’ya dönük gelişen ve esasında Kürt soykırımını hedefleyen bu saldırıları asla kabul etmedik, etmeyeceğiz. Faşist AKP-MHP rejimi şunu bilmelidir ki; Kürt kadınları ve Kürt halkı faşist rejime mücadeleyi büyüterek cevap verecektir. Dün olduğu gibi bugün de bulunduğu her yerde Önder Apo’nun etrafında kenetlenecek, demokrasinin, adaletin ve eşitliğin teminatı olacaktır.”

Newroz ateşini yükseltelim

Kadınların 8 Mart’ta ortaya koyduğu direniş ruhunun Newroz’un temsili olduğuna da değinen  TJK-E son olarak şunları kaydetti: “Jin, jiyan, azadî ile kadın devrimine yürüyoruz hamlesini Newroz ruhu ile yaşatmak tarihi bir sorumluluk olarak önümüzde durmaktadır. … Unutmayalım; zaman, zulme, baskıya, katliamlara, faşizme karşı kazanmanın zamanı!

Bu temelde başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı, gençleri ve dostlarımızı Önder Apo’nun etrafında kenetlenmeye, her yerde Newroz ateşini yükseltmeye çağırıyoruz. 25 Mart’ta Frankfurt’ta gerçekleşecek olan Newroz kutlamasına başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı ulusal kıyafet ve renklerimizle katılmaya davet ediyoruz.” HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.