Topal Osman'la mesaj!

Topal Osman

Topal Osman

  • Diyarbakır Vali Yardımcısı Murat Yıldız’ın hemşerileri için Lice ilçesinde düzenlediği Off Road Festivali’nde, Türk devlet tetikçisi katil Topal Osman’ın silahlı fotoğrafının olduğu otobüs kent merkezinde gezdirildi. 

Giresunlu Vali Yardımcısı Murat Öztürk’ün öncülüğünde Giresun Valiliği iş birliğiyle Amed'in Lice ilçesinde düzenlenen “Off-Road Festival”inde, Topal Osman’ın fotoğrafının bulunduğu otobüsün kentte gezdirilmesi dikkati çekti. Giresun Valiliği tarafından katılımcıları taşımak için kentte gönderilen araca, Topal Osman’ın silahlı fotoğrafı giydirilerek üzerinde de “Size Giresun yeter” yazısıyla tur atıldı. 

Bir çete reisi olan Topal Osman, önce Ermeni tehciri sırasındaki saldırganlığı ile sonra da Karadeniz’de azınlıklara karşı katliam ve yağmalarıyla ünlenir. Arkasından Alevilere yönelik saldırılarıyla. Mustafa Suphi’nin ve 15 arkadaşını 28 Ocak 1921’de Karadeniz’de boğduran Kahya Yahya ekibin başında yer alır. 1923’te Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey’i Meclis’ten kaçırarak öldürür. Sonra da kendisi öldürülür.

Topal Osman, Sakallı Nureddin Paşa'nın emrinde 1921’de Koçgiri bölgesinde de Kürt katliamıyla tanınıyor. Topal Osman’ın heykeli, faili meçhul cinayetleriyle bilinen General Veli Küçük tarafından Giresun’un Dereli ilçesine dikilmişti. MA/AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.