Türk devleti kural tanımıyor

Dünya Haberleri —

  • Almanya’nın Bremen ve Saarbrücken kentlerinde hiçbir kural ve kaide tanımayarak savaş suçu işleyen Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

 

PYD öncülüğünde Bremen Merkez Tren İstasyonu önünde gerçekleşen eylemde, Türk devletinin saldırıları kınanırken sık sık “Bijî Berxwedana Rojava” ve “Bijî Berxwedana Gerîla”, sloganları atıldı. Cumartesi günkü eylemde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin saldırılarına sessiz kalınmaması gerektiği belirtildi. Gösteri sırasında muhabirimiz Erdal Baz’a konuşan PYD Bremen meclisi üyesi Bavê Evdilqadir ise “Türk devleti hiçbir kaide tanımıyor. Her gün çocukları, kadınları vuruyor buna artık dur denilmeli” dedi.

Saarbrücken kentinde yapılan miting ise Qamişlo’da Türk devletinin SİHA saldırısı sonucu şehit düşen Komelgeha Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistanê (KODAR) Yürütme Konseyi Üyesi Rêzan Cawid anısına saygı duruşuyla başladı. 

Mitingde bir konuşma yapan Saarbrücken Halk Meclisi Eşbaşkanı Murat Kaplan, Rojava ve Medya Savunma Alanları ile Kürt halkına yönelik saldırılarına karşı sessiz kalarak göz yuman ve Türk devletine destek veren uluslararası kamuoyunu kınadı.   HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.