Türk İslam Sentezi: Yurtta katliam dışarda riyakarlık

Dünya Haberleri —

.

.

  • Kürtlerin gittiği camileri kapatan, kiliselere saldırı düzenleyen, Alevilerin evlerini işaretleyen Türk devleti İsveç’te iftar adı altında Hristiyan ve Budist inançlı insanlarla şov yapıyor.

Ramazan ayı bu yıl da Turancılığı kendine kabe yapmış Türk devletinin hışmından kurtulamadı. İsveç'in başkenti Stockholm’de Türk ve Azerbeycan devlet yetkililerinin İsveç İslam Dernekleri Federasyonu adıyla organize ettiği iftar yemeğine, Hristiyan ve Budist toplumların temsilcilerini çağırdı. 

Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel, Azerbaycan'ın Stockholm Büyükelçisi Zaur Ahmadov, İsveç Kilisesi Papazlar Birliği Başkanı Peter Lööv Roos, İsveç Kilise Birliği Diyalog Başkanı Eva-Maria Munck, İsveç Budist Topluluğu Başkanı Trudy Fedriksson katıldı.

Müslüman Kürtlerin Türkiye’de devlet eliyle camilerinin kapatılmasına, kanaat önderlerinin tutuklanmasına konuşmasında yer vermeyen Türk Büyükelçi Tezel, “Bu tür iftarlar vermek İslam dünyasında bir gelenek. Müslüman nüfusun yoğun olduğu laik bir ülke olan Türkiye'de, Yahudi, Hristiyan ve diğer dine mensup liderler, şefkatin merhametin ön plana çıktığı ramazan ayında iftar yemeğinde sık sık bir araya gelmektedir” dedi.

Peter Lööv Roos da iftarın paylaşım olduğunu dile getirerek, İsveç’in Başpiskoposu Martin Modéu'nın selamını konuklara iletti.
Trudy Fedriksson ise iftar programına davet edilmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, ramazanın bütün insanlara iyilik getirmesini ümit ettiğini belirtti. STOCKHOLM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.