Türk rejimi başaramadı

Demokratik Modernite gerillası

Demokratik Modernite gerillası

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Türk rejiminin, uluslararası ve bölgesel desteğe, tüm savaş unsurları ve teknolojisi ile imkanlarını seferber etmesine rağmen işgal ve soykırımı tamamlama hedefine ulaşamadığını bildirdi. 

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, 301 gerillanın şehit düştüğü 2022'de Türk ordusuna karşı 3 bin 34 eylem düzenlendiğini, 3 bin 35 Türk askerinin savaş dışı kaldığını duyurdu. 

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, savaşın 2022 bilançosunu açıkladı. İttihat ve Terakki zihniyetiyle vücut bulan Türk ulus-devletinin temellerinin, Ermeni, Rum, Asuri-Süryaniler başta olmak üzere Anadolu topraklarındaki tüm halkların tasfiyesi temelinde atıldığı; Kürt halkının ise sistematik soykırım plan ve uygulamalarla zaman içinde bir halk ve kimlik olmaktan çıkarılarak Türk ulus-devletinin üzerine inşa edileceği temel bir hedef olarak ele alındığı hatırlatılan açıklamada, "Türk ulus-devletinin Kürt halkına dönük 100 yıllık soykırım saldırıları Kürt halkını mecburi direniş ve isyanlara sevk etmiş, halkımız büyük bedeller vermiş, bir dönem ölüm sessizliğine bürünse de köksüzleşmeyi asla kabul etmemiştir" denildi. 

PKK, kurguyu bozdu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın mucizevi ve tarihi çıkışı, 50. yılına giren destansı mücadelesi ve PKK olarak somutlaşan hakikatinin, Kürt halkını dirilttiği, bilinç ve irade kazandırdığı, varlığı ve özgürlüğü için savaşan bir halk gerçekliğine dönüştürerek yeniden tarih sahnesine çıkardığı vurgulanan açıklamada, TC’nin son 50 yılına damgasını vuran mücadelenin, tüm halkların inkar ve imhası üzerinden geliştirilmek istenen bu kurguyu bozarak, ezilenlerin umudu haline geldiğinin altı çizildi. 

Kürt soykırımını tamamlamak istedi

Böylesine bir tarihsel geçmişi arkasına alan faşist AKP-MHP rejiminin, Kurdistan’a sefer üstüne sefer düzenleyerek TC’nin 100. yılında bu soykırım planını başarıya ulaştırıp iktidarda kalmayı hedeflediği kaydedilen açıklamada, şunlar ifade edildi: "Bunun için de Kürt halkına, Türkiye içinde ve dışında her yerde topyekun savaş ilan ederek tüm kazanımlarını hedefledi, işgal seferleri düzenleyerek Kürt soykırımını sonuçlandırmak istedi. Bu planın en önemli güncel hedefi olarak da Bakurê Kurdistan’da ve Medya Savunma Alanları’nda gerillanın tasfiyesini önüne koydu. Gerillaya karşı Bakurê Kurdistan’ın tümünde imha operasyonları ve Medya Savunma Alanları’nda ise özellikle son iki yılda Zap, Avaşîn ve Metîna’ya dönük kapsamlı işgal saldırıları düzenledi."

Tarihi bir duruşla boşa düşürdü

Gerillanın, Bakurê Kurdistan’da en zor şartlar ve imkansızlıklar ortamında varlığını koruduğu, profesyonel tim tarzına dayalı gerillacılığı derinleştirerek imha operasyonlarını boşa düşürdüğü, tarihi bir duruş sergileyerek Türk ordusuna önemli kayıplar verdirdiği belirtilen açıklamada, Türk devletinin her yıl 'bitireceğiz' dediği Bakur gerillası karşısında sonuç alamadığı kaydedildi. Tasfiye etmek için binlerce operasyon gerçekleştirmesine rağmen Bakurê Kurdistan’daki gerillanın yer yer şehadetleri yaşanmışsa da Türk devletinin planladığı imha saldırılarında amacına ulaşamadığı vurgulanan açıklamada, "Başta şehit yoldaşlarımız olmak üzere tüm Bakur gerillası bu tarihi rolünün farkındalığıyla Apocu fedai ruha dayalı yüksek inanç, irade, azim, emek ve çaba sergileyerek düşmanı başarısız kıldı" denildi. 

Gerillanın yenilmezliği, bir kez daha kanıtlandı

AKP-MHP rejiminin, iki-üç haftada Zap, Avaşîn ve Metîna’yı alarak Medya Savunma Alanları’nı işgal etme amacının hala tam olarak gerçekleşmediğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Türk devleti özellikle son iki yılda en modern savaş teknolojisi, yasaklanmış bomba ve kimyasal silahlarla birlikte, KDP’nin de desteğini alarak planladığı Misak-ı Milli sınırlarını işgal etme planını gerçekleştiremedi. 2022 yılı boyunca Bakur’da ve Medya Savunma Alanları’nda sürdürülen bu tarihi direnişler, gerillanın kesinlikle yenilmez olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Bu konuda ilgili özel savaş bakanlıklarının kamuoyuna verdikleri tüm rakam ve bilgiler gerçeği yansıtmıyor." 

AKP-MHP rejimi Kürt siyasetinde başarısız

İmralı’da ve tüm zindanlardaki işkence ve baskıya karşı gerçekleşen tarihsel duruş, gerillanın destansı direnişi, halkın tüm faşizan saldırılara karşı olan direnişi ve demokratik siyaset alanında teslim olmayan direnişçi tutumunun, AKP-MHP rejimini Kürt siyasetinde başarısız kıldığına işaret edilen açıklamada, "Türkiye halkının sol-demokratik güçleriyle birlikte geliştirdiği siyasi çizgiyi tasfiye edemedi. Böylece bir kez daha şiddete dayalı soykırım politikalarının sonuç alamayacağı netleşti" denildi. 

Bakur'da 64, Başûr'da 237 şehit

Apocu ideoloji ve felsefeyle kendisini donatarak fedai ruh ve irade kazanmış olan Kurdistan Özgürlük Gerillası'nın, Türk ordusunun yeni dönemde kullandığı her türlü modern teknolojiye rağmen savaş taktiğinde yüksek performans ve manevra kabiliyeti ortaya koyarak başarı sağladığının altı çizilen açıklamada, şunlar paylaşıldı: "Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın düşmanın tüm planlarını sonuçsuz bırakan ve tarihe geçen 2022 yılı direnişi, halkımızın en değerli ve kahraman evlatlarının destansı şehadetleriyle örüldü. 2022 yılı mücadelesinde 64 yoldaşımız Bakurê Kurdistan’da, 237 (55 yoldaşımız yasaklı bomba ve kimyasal saldırılarında) yoldaşımız da Medya Savunma Alanları’nda olmak üzere 301 yoldaşımız şehadete ulaştı."

Bir yıllık savaş bilançosu

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, açıklamanın sonunda 2022 yılı mücadelesinin bilançosunu da paylaştı:

* Yasaklı bomba ve kimyasal silah saldırısı: 3 bin 280

* Savaş uçağı saldırısı: 4 bin 527

* Helikopter saldırısı: 5 bin 701

* Şehadete ulaşan gerilla: 301

* Esir düşen gerilla: 6

* Toplam gerilla eylemi: 3 bin 34

* Hava Savunma Kuvvetleri eylemi: 2

* Devrimci operasyon: 6

* Pusu: 12

* Baskın: 15

* Sızma: 43

* Koordineli: 107

* Sabotaj: 333

* Suikast: 562

* Ağır silahla: 722

* Çatışma-darbeleme: Bin 232

* Öldürülen: 2 bin 942 (4’ü ajan, 12’si kontra, 26’sı rütbeli)

* Yaralanan: 408

 

*****

Çemço'da 2 asker öldürüldü

İşgalci Türk ordusu, gerilla direniş mevzilerini 1 kez yasaklı bomba, 3 kez savaş uçakları ve onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamasına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 2 Türk askerini öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, yeni yılda da devam eden savaşla ilgili  şu bilgiler verildi:

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda köyü ve Çemço bölgesi çevresindeki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 1 Ocak günü  08.00 ve 12.00 saatleri arasında üç kez ferdi ve üç kez de ağır silahlarla vurularak, darbelendi.

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki türk askerleri, 1 Ocak saat 11.30’da ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü. 

* Türk ordusu, 1 Ocak’ta Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi yakınlarındaki gerilla direniş mevzilerini 1 kez yasaklı bombalarla bombaldı. 

* Türk ordusu, 31 Aralık ve 1 Ocak’ta Garê’nin Gundê Dereşê çevresi ile Metîna’nın Serê Metîna alanını savaş uçaklarıyla 3 kez bombaladı. 

* Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri, 1 Ocak’ta  obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.