Türk tarafı şantaja devam etti

Dünya Haberleri —

İsveç bayrağı yakan ırkçı grup / Türkiye

İsveç bayrağı yakan ırkçı grup / Türkiye

  • Türk Dışişleri Bakanlığı Kur’an yakılmasının ardından düzenlenen PKK gösterine dair açıklamada yaptı. Bakanlık İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin onay vermesi konusunda İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında varılan mutabakatı hatırlattı ve ona uyulmadığına dikkat çekti.

Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ‘Bu defa şehir merkezinde PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirilmesine müsaade edilmesini en güçlü şekilde kınıyoruz’ dedi. İsveç’in de imzacı olduğu, Üçlü Ahitname taahhüdünün açıka ihlal edildiğini iddia eden bakanlık İsveç’ten, Üçlü Ahitname’deki taahhütleri uyarınca, somut ve etkili adımlar atmasını istedi. 

Bakanlar görüşmesi iptal

İsveç’in başkentinde ırkçı Sıkı Yön (Stram Kurs) partisinin kurucusu ırkçı Rasmus Paludan’ın Kuran’ı Kerim’i yakarak başlattığı provakasyon sonrası İsveç Türk devletleri arasına gerilim yükseldi. Türkiye Büyükelçiliği önününde gerçekleşen kutsal değerlere saldırı olayı sonrası İsveç Savunma Bakanı'nın 27 Ocak için planlanan Türkiye ziyareti iptal edildi.

İstanbul ve Ankara’da protestolar

Ankara’da İsveç Büyükelçiliği önünde toplanan grup İsveç karşıtı sloganlar atıp Büyükelçilik konutuna saldırdı. İstanbul’da da konsolosluk binası önünde toplanan grup sloganlar atarken binaya yaklaşmaya çalışan kişilere polis engel oldu. Bu esnada polisle bazı kişiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. İsveç Konsolosluğu binası girişindeki bir pano kırıldı. Bir grup da İsveç bayrağını yaktı. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.