Tutsak aileleri: Tabutlarda istemiyoruz

Tutsak yakınları

Tutsak yakınları

  • Eylemlerinin 197'nci gününde Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde seslenen tutsak yakınları, "Yeter artık tahammülümüz kalmadı. Biz sadece adalet istiyoruz" dedi. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 197'nci gününde bir kez daha Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi önünde gerçekleştirildi. "Hasta tutsaklara özgürlük" pankartının açıldığı eyleme, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed  İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Diyarbakır Şubesi destek verdi.

Eylemde konuşan tutsak yakını Reşahat Ada, 7 aydır nöbette olduklarını söyledi. "Adalet Bakanı hiç mi sesimizi duymuyor?" diye soran Ada, artık cezaevlerinde bir kişinin dahi cenazesini almak istemediklerini kaydetti. Ada, şunları dile getirdi: "Artık çocuklarımızın tabutlarını almak isttemiyoruz. Çocuklarımızın bir suçu yok. Biz Kürt'üz ve hakkımızı istiyoruz. Annelerin ciğerleri yanıyor. Annelerin ciğerleri daha fazla yanmasın. Çocuklarımızın tabutlarını omuzlarımıza almayalım. Çocuklarımızın infazları yakılmasın. Yeter artık, tahammülümüz kalmadı. Bütün hasta tutuklular için adalet diyoruz. Adalet bakanlığına sesleniyoruz, adalet istiyoruz. Adalet bütün dünya içindir. Bugün bize ise yarın diğer annelere lazım olacak."

Nöbet eylemi, "Hak hukuk adalet", "Bijî berxwedana zindanan" sloganları ve alkışlarla son buldu. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.