Tutsak yakınları kararlı

  • Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınları, çocuklarının ağır tecrit koşulları altında zulme maruz kaldığını belirterek, “Cezaevinde tek bir tutuklu kalana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsaklan için başlatılan Adalet Nöbeti, 282. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde sürdü. Eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), Amed ve Urfa 78 Girişimi Derneği üyeleri ile Diyarbakır 5 No’lu Cezaevi’nde girdiği ölüm orucunda şehit düşen Ali Çiçek’in kardeşi Ayşe Çiçek katıldı. 

Eylemde konuşan hasta tutsak yakını Reşahat Ada, “Biz Ankara’ya kadar gidip burada siyasi partilerle görüşerek, kendilerine hasta tutuklular için hazırladığımız dosyayı verdik. Gittiğimiz siyasi partiler, hasta tutuklular konusunda bize yardımcı olacaklarına dair söz verdiler. Ancak verilen sözlerin hiçbirini yapmadılar, sözlerini yerine getirmediler. Bu nedenle onları kınıyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Ada, çocuklarının infazlarının yakıldığını ve ağır tecrit koşulları altında zulme maruz kaldıklarını belirterek, “Zulüm son bulsun. Çocuklarımız sahipsiz değil. Onların mücadelesinin yanında olmaya devam edeceğiz. Bunu çok iyi bilsinler ki, cezaevinde tek bir tutuklu kalana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz” diye ekledi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.