Tutsakları serbest bırakın

Dünya Haberleri —

Berlin'de Adalet Bakanlığı önünde açlık grevi

Berlin'de Adalet Bakanlığı önünde açlık grevi

  • Almanya’da tutuklu bulunan Grup Yorum üyeleri için Berlin Adalet Bakanlığı önünde 18 Mart’tan beri süresiz açlık grevinde olan Eda Deniz Haydaroğlu, “Taleplerimiz karşılanana kadar süresiz eylemimi sürdüreceğim” dedi.

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

Almanya'da 11 aydır tutsak olan Kurtuluş Dergisi yazarı, gazeteci Özgül Emre, Grup Yorum Üyesi İhsan Cibelik, Grup Yorum gönüllüsü olan Serkan Küpeli ve Hasan Unutan 129b yasasından yargılanıyor. Tutsakların iddianamelerinde yasal eylemlere, yürüyüşlere katılmak, Grup Yorum konseri düzenlemek, yüzüklerini takmak, aile, gençlik ve çocuk tatil kamplarına katılmak gibi absürt suçlamalar var.

Demokratik eylemlere katılmak suç!
Berlin Adalet Bakanlığı önünde 11.00-18.00 arası  eylemine devam eden Faşist 129 yasası kaldırılsın komite üyesi Eda Deniz Haydaroğlu, 52.5 kilodan 43.7 kiloya düştü. Hukuksuz tutuklamalar nedeniyle Almanya’nın Duisburg kenti, Yunanistan, Fransa, İtalya’da da cezaevi ve bakanlıklar önünde eylem yaptıklarını belirten Haydaroğlu, “Demokratik haklarımızı savunmak için katıldığımız eylemler bile suç sayıldı. Son olarak Veli Türkyılmaz, hakkında verilen şartlı tahliye kararında Türkiye faşizmine karşı eylem ve etkinliklere gitmemem ve Grup Yorum konserlerine katılmama dayatması yapıldı” dedi.

Adalet Bakanlığı bizimle görüşmüyor
Haydaroğlu, “Adalet Bakanlığı ile defalarca görüşme talebinde bulunmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Direnişimizi parlamentoya taşımaları için vekiller ile görüşmeye çalışıyoruz. 129a ve b yasaları ve tüm anti-terör yasaları kaldırılsın. Tüm anti-faşist ve devrim tutsakları serbest bırakılsın” diyerek talepleri karşılanana kadar direnişinden vazgeçmeyeceğini belirtti. 
Haydaroğlu’na destek için 10 günlük açlık grevine giren Grup Yorum üyelerinden İdil Vural ve Çağlar Doğan, “129 yasası hem aydınlara, gazetecilere, sanatçılara, halka ve demokratik haklarımıza bir saldırı. Almanya devletinin haklarımızı elimizden almaması için direneceğiz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.