UYAP belgeleri sahteymiş!

Dünya Haberleri —

Kerime Barçin

Kerime Barçin

  • Almanya, Türkiye’de hakkında yakalama kararı bulunan Kerime Barçin’in iltica başvurusunu “evrakların sahte” diyerek reddetti. Oysa Bartın, söz konusu evrakları Türk devletinin resmi kurumu olan UYAP üzerinden almıştı.

MURAT MANG/BİELEFELD

Wiesbaden İdari Mahkemesi, Hezexli 7 çocuk annesi Kerime Barçin’in iltica başvurusunu ‘evrakların sahte’ diyerek reddetti. HDP Kadın Komisyonu çalışanı Kerime Barçin, Şirnex’in Hezex ilçesinde hakkında açılan davalar ve yakalama kararı ile polisten gördüğü baskıdan kurtulmak için 5 yıl önce Almanya’ya gelip iltica başvurusu yaptı. 

Ancak Wiesbaden İdari Mahkemesi, Barçin’in Türk devletinin resmi kurumu olan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden aldığı evrakları ‘sahte’ olarak nitelendirerek, 18 Temmuz 2022’de iltica başvurusunu reddetti. Mahkeme, 4 hafta içinde karara itiraz etme hakkı bulunan Barçin’den yeni kanıtlar sunmasını da istedi.

Mecburen kaçtı

Hezex’te 16 Şubat 2016 yılında ilan edilen sokağa çıkma yasaklarında aralarında çocukların da olduğu 60’ı aşkın kişi katledildi. 44 gün süren yasakta ilçenin Turgut Özal ve Yeni Mahallesi yakılıp, yıkıldı. Binlerce insan evsiz kaldığı için çevre il ve ilçelere göç etti. Bu süreçte Türk devletin baskılarına rağmen mahalleyi terk etmeyen Barçin, “Yardım ettiğim arkadaşların kimisi tutuklandı, kimisi şehit düştü. Öz yönetim sürecinden sonra mahallede gözaltılar başladı. Dosyada ismimin geçtiğini öğrenince ülkeyi terk etmek zorunda kaldım” diye konuştu.

Evi hala basılıyor

Geldiğinden beri Türkiye’deki ailesinin evinin 3 kez basıldığını da aktaran Barçin, “En son 19 Ocak’ta ailemin evi basıldığında eşimi karakola götürmüşler. Orada zorla benim buradaki numaramı almışlar nerede yaşadığımı sormuşlar. Baskınlardan dolayı çocuklarımın psikolojisi bozuk. Ben de 3 yıldır psikolojik tedavi görüyorum. 20 yaşındaki büyük kızım kardeşlerine bakmak için okulunu bıraktı” dedi.

Türkiye’de aranıyor

Mahkemeye hakkında açılan davaların tüm belgelerini sunduğunu belirten Kerime Barçin, şunları söyledi: “Hakkımda İdil Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2021/1702 dosya numarası ile soruşturma açılmış. Ayrıca İdil Sulh Ceza Hakimliği tarafından 2022/206 karar numarasıyla hakkımda yakalama kararı çıkartılmış. Bu belgeler Türkiye’nin resmi sistemi olan UYAP’ta da mevcuttur.  Sosyal medya paylaşımlarım nedeniyle hakkımda yeni soruşturma hazırlığı da yapıldığı bilgisini aldım. Tüm bunların belgelerini de mahkemeye sundum. HDP’ye üyeli olduğuma dair belgeyi de verdim. Beraber çalışma yürüttüğümüz HDP eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın yazılı ifadesini de mahkemeye sundum. Ancak mahkeme bunların hiçbirini dikkate almadı ve iltica başvurumu reddetti” dedi. 

Gönderilirse, tutuklanır

Ret kararına itiraz edeceğini belirten Barçin, karara ve olanlara şöyle tepki gösterdi: “Ben adaletsizlik ve haksızlıklar nedeniyle Türkiye’den kaçıp Almanya’ya geldim. 7 çocuğumu ve ülkemi ardımda bırakmak zorunda kaldım. Geldiğimde en küçük çocuğumu halen emziriyordum. Ancak burada da aynı uygulamalara maruz kalıyorum. Burada da haksızlık ve adaletsizlik yapılıyor. Bana inanmayıp ’evrakların sahte’ diyorlar. Alman devleti beni Türkiye’ye teslim ederse cezaevine gireceğim.”

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.