Venezuela’ya yaptırım kararı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yükümlülüklerini yerine getirmediğini iddia eden ABD, Venezuela’ya petrol ve gaz sektöründeki yaptırımları yeniden uygulanacağını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matthew Miller’ın yaptığı açıklamada “Özellikle bu yılki başkanlık seçimlerinde tüm adayların yarışmasına izin verilmesi konusunda ilerleme kaydedilmediği için ABD, 18 Nisan 2024’te sona eren ruhsatı (Venezuela petrol ve gazının satın alınmasına izin veren) yenilemeyecek” ifadelerine yer verdi.
Washington’un kararını kınayan Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Delcy Rodriguez X platformunda “Venezuela, bir bütün olarak ABD hükümetinin kaba, uygunsuz şantajını ve ültimatomunu reddediyor” açıklamasında bulundu. Rodriguez “Eğer Venezuela’ya yönelik ekonomik saldırıyı yoğunlaştırmak gibi yanlış bir adım atarlarsa, 13 Şubat’tan itibaren Venezuelalı göçmenlerin ülkeye geri dönüş uçuşları derhal iptal edilecek” ifadelerine de yer verdi.
Washington dün akşam, altın madenlerini yöneten Minerfin Şirketi’ne yeniden yaptırım uygulayacağını duyurdu.
ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi (OFAC), bir bildiride Minerfin ile ‘devam eden işlemlerin tamamlanması’ için 13 Şubat’a kadar süre verileceğini belirtti. KARAKAS

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.