Werxelê’de iki koldan eylem

  • Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nda iki koldan hedef alınan Türk askerlerinden 3’ü öldürüldü.

 

BİM’in dünkü açıklamasında şu ayrıntılar paylaşıldı: ”Gerillalar, 14 Eylül günü Werxelê Direniş Alanı’nda ilerlemek isteyen işgalcileri takip etti. Denetim altına alınan işgalciler, aynı gün saat 01.30’da iki koldan vuruldu. Birinci eylem kolu, bir grup işgalciyi direniş mevzileri çevresinde sabotaj taktiğiyle vurdu. İkinci eylem kolu ise yakın mesafeden el bombaları ve ferdi silahlarla vurup 3 askeri öldürdü. Werxelê Direnişçileri’nin gerçekleştirdiği bu başarılı eylemin ardından işgalci Türk ordusu kayıplarını ancak gece saatlerinde helikopterlerle alandan uzaklaştırabildi. Türk ordusu, 03.30-05.00 saatleri arasında Werxelê Direniş Alanı’nı kimyasal gazlar ve ağır silahlarla bombaladı.”

BİM açıklamasına göre; Türk ordusu, aynı gün Zap’ın Rênçbiraxa köyünü, sınır hattından bulunan karakollardan atılan obüslerle; Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Êdinê, Dêşîşê, Kêste, Hirorê Dêrarê ve Serarû köylerinin çevresi ile Gire Şehîd Çiya, Koordîne, Qela Qûmriyê alanlarını ise saldırı helikopterleriyle bombaladı. BEHDİNAN

 

Girê Sor’da kimyasal kullandı

Türk ordusunun Avaşîn’in Girê Sor alanında kimyasal sillah kullandığı ve üç gerillanın kimyasaldan dolayı şehadete ulaştığı bildirildi.

BİM’in dünkü açıklamasında konuyla ilgili şu bilgiler verildi: ”Kullandığı bütün insanlık dışı ve kirli savaş yöntemlerine rağmen gerilla direnişi karşısında sonuç alamayan işgalci TC devleti savaş suçu işlemeye devam ediyor. Türk ordusu, 3 Eylül günü Girê Sor’da işgale geçit vermeyen, en zor koşullar altında sarsılmaz Apocu irade ve direniş ruhuyla savaşan yoldaşlarımıza karşı yoğun bir şekilde kimyasal silahlar kullandı.  Faşist Türk devletinin alçakça gerçekleştirdiği kimyasal silah saldırıları sonucunda üç gerilla şehadete ulaştı.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.