Yanlarındaki patlayıcılarıyla öldüler

Gerilla taarruzu

Gerilla taarruzu

  • Türk askerleri, 7 Haziran'da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine ilerlemeye çalıştı ama her defasında gerillanın müdahalesiyle karşılaştı. Patlayıcılarla bir kez daha girişimde bulunan Türk askerleri, etklili vuruldu. Yanlarında getirdikleri patlayıcılar infilak etti; 2'si öldü. 

Medya Savunma Alanları’nda tarihi bir direniş sergileyen gerilla, sömürgeci Türk devletinin binlerce asker ve yoğun teknikle gerçekleştiği saldırıları boşa çıkarmanın yanında etkili eylemler düzenleyerek ağır darbeler vuruyor. Metîna, Avaşîn ve Zap'taki eylemlerde 14 Türk askeri öldürüldü, 5'i yaralandı ve 1 saldırı helikopteri darbelendi. Amed'in Lice ilçesinde ise suikastlar sonucu 2 asker öldürüldü. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

Avaşîn Bölgesi

* Türk ordusu, 7 Haziran, saat 12.30’da Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerini patlayıcılarla bombaladı. Türk askerleri, saat 12.40’ta savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyince el bombaları, ferdi ve ağır silahlarla vuruldu. Aynı gün saat 13.20’de patlayıcılarla saldırmak isteyen Türk askerleri, tekrar hedef alındı. Etkili vuruşlar sonucunda, yanlarında getirdikleri patlayıcılar infilak etti. Patlama sonucu 2'si öldü. Savaş tünelleri çevresindeki Türk askerleri, saat 14.15’te ağır silahlarla tekrar vuruldu. Toplamda, 4 asker öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* Yarı hareketli gerilla timleri, 7 Haziran, saat 17.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Savuşka savaş tünelleri çevresindeki Türk askerlerine 3 koldan eylem düzenledi. Birinci ve ikinci saldırı kolları, yakın mesafen etkili bir şekilde vurarak 5'ini öldürdü. Eylem alanına müdahale etmek isteyen bir grup asker ise üçüncü eylem kolu tarafından vuruldu. Toplamda en az 7 Türkaskeri öldürüldü, 4'ü ise yaralandı.
* Gerilla, 7 Haziran, saat 22.30’da Girê Cûdî Direniş Alanı üzerindeki helikopterleri yoğun ateş altına aldı; 1 saldırı helikopteri ağır darbe alarak alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 

Zap Bölgesi

* Şehîd Şahîn Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine 7 Haziran, 12.20 ve 15.00 saatlerinde yaklaşmaya çalışan Türk askerleri ağır silahlarla vuruldu.
* Türk ordusu, 7 Haziran, 12.30-15.00 saatleri arasında Şehîd Şahîn Direniş Alanı’nın Şehîd Hewrê savaş tünellerini yoğun bir şekilde bombaladıktan sonra saat 15.10’da ilerlemek istedi. Gerilla, el bombaları ve ferdi silahlarla müdahele ederek 1'ini öldürdü. Müdahalenin ardından bir kademe geri çekildiler. 
* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nın savaş tünellerini 7 Haziran'da bombalamak isteyen Türk askerleri de vurulunca bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.
* YJA Star gerillaları, 7 Haziran, 02.50-04.30 saatleri arasında Karker Direniş Alanı çevresindeki Türk askerlerini üç kez suikast taktiğiyle hedef aldı; 3'ünü öldürdü. Aynı gün saat 01.30’da savaş tünelleri çevresine yerleştirdikleri 1 askeri tip sensör imha edildi. 

Amed Eyaleti

* Lice’ye bağlı Taver karakolundaki askerler, 23 Mayıs günü suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 
* Lice'ye bağlı Bilbilîk karakolundaki askerler de 23 Mayıs günü suikast taktiğiyle hedef alındı ve 1'i öldürüldü. 
* Türk ordusunun, 1 Haziran günü Amed’in Lice ilçesine bağlı Şehîd Serhed alanında başlattığı saldırı, boşa çıkarıldı. Türk ordusu, 3 Haziran'da sonuçsuz bir şekilde geri çekildi. 

Kimyasal ve patlayıcılar

Türk ordusunun 7 Haziran'da kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar şöyle:
* Zap'a bağlı Şikefta Birîndara ve Şehîd Hewrê savaş tünelleri 19 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalandı.
* Werxelê Direniş Alanı 9 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalandı.

Diğer bombardımanlar

Türk ordusunun 7 Haziran'da obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırıların ayrıntıları ise şöyle:
* Zap'a bağlı Çemço, Kurêjahro, Çiyareş, Karker, Şîkefta Birîndara, Şehîd Şahîn, Şehîd Harûn, Şehîd Tolhildan, Girê Rûbar, Karker, Girê Cûdî, Girê FM, ve Girê Ortê alanları saldırı helikopterleri, sınırdaki karakollardan atılan obüsler ve 38 kez savaş uçaklarıyla bombalandı. 
* Avaşîn’e bağlı Werxelê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüsler ve 7 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı.
* Qesrokê köyü çevresi ve Serê Metîna alanı Kanî Masî ve Bamernê'deki Türk karakollarından atılan obüslerle bombalandı. Aynı gün Bazê köyü çevresi savaş uçaklarıyla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.