Yayıldıkça kayıpları artıyor

YJA-Star gerillası

YJA-Star gerillası

  • Türk ordusu, direnişi kıramayınca işgal saldırılarını yaymay açalışıyor. Her yayma girişimi de daha fazla kayıpları beraberinde getiriyor. Şimdi de Girê Amediye hattına doğru deniyor. Gerilla ise indiği her alanda vuruyor, yeni indirme girişimlerine müdahale ediyor. Son eylemlerde 32 asker daha öldürüldü.

Gerilla direnişini aşamayan Türk ordusu, işgal saldırısının kapsamını genişleterek ve yoğun bir şekilde kimyasal silahları kullanarak savaş alanındaki taktik tıkanmasını aşmaya çalışıyor. Bu amaçla Zap’ın batısındaki işgal saldırısını, 4 Temmuz gecesi Girê Amediye hattına doğru genişletti; aynı zamanda savaş mevzilerine ve tünellerine karşı çok yoğun şekilde kimyasal silah kullandı. Türk ordusu, savaş mevzilerini 22 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombaladı. Direniş alanları 28 kez savaş uçakları, 36 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de obüslerle bombalandı. Hareketli timlerimizin Botan’dan Zagroslara, Metîna’dan Zap’a kadar geliştirdiği etkili eylemlerin sonucunda ise 32 Türk askeri öldürüldü, 3'ü yaralandı. 1 transit tipi askeri araç, 1 dron imha edildi; 1 dron ve 2 helikopter darbelendi. 
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, saldırı ve eylemlerle ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

Botan Bölgesi

* Türk askerleri, 27 Haziran’da 1 transit tipi araçla Botan’ın Besta alanındaki Girê Tenûrê’ye gitmek isteydi. YJA Star gerillaları, Egîdên Botanê Şehîd Diljîn–Şehîd Şervan Êrkendî Hamlesi çerçevesinde denetim altın aldığı Türk askerlerini, saat 07.30’da sabotaj taktiğiyle vurdu; araç, içindeki 6 askerle birlikte imha edildi. 

Avaşîn Bölgesi

* Werxelê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Temmuz’da Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde takibe alındı. Denetim altındaki askerleri, saat 09.15’te 2 kez sabotaj taktiğiyle vuran gerilla, ardından el bombaları ve ferdi silahlarla üzerine gitti. Gerilla, saat 13.00’e kadar 5 kez vurmuş ve toplamda 7'sini öldürdü, 1'ini yaraladı. 
* Şehîd Têkoşer savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri ile gerilla arasında 4 Temmuz gecesinden 5 Temmuz sabah saatlerine kadar arasında yoğun çatışmalar yaşandı. 

Zap Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Şehîd Umîd savaş mevzilerine doğru 4 Temmuz saat 08.00 ve 08.10’da lerlemek isteyen Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 kez sabotaj taktiğiyle vurup 2'sini ağır yaraladı. Türk askerleri 8.30–10.00 saatleri arasında tekrar harekete geçince sabotaj taktiğiyle müdahale edildi. Askerleri, bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. 
* Çemço Direniş Alanı üzerindeki 2 dron, 4 Temmuz saat 04.00’te hedef alındı, 1'i düşürüldü, 1'i ise darbelendi. 
* Çemço Direniş Alanı’nda zırhlı araçlarla 4 Temmuz’da  ilerlemek isteyen Türk askerleri, vuruldu. 


Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Temmuz saat 06.15’te, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 
*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Temmuz saat 12.30’da ağır silahlarla vuruldu. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 4 Temmuz saat 23:30’da suikast taktiğiyle vurulou; 1'i öldürüldü. 
* Girê FM Direniş Alanı’ndaki ağaçları kesmek isteyen Türk askerlerine 4 Temmuz saat 09.45’te müdahale edildi ve 1'i öldürüldü. 
* Türk ordusu, 4 Temmuz saat 17.00’de Girê Amediyê Direniş Alanı’nı obüs ve havanlarla aralıksız bir şekilde bombaladı. Savaş uçaklarıyla saat 18.10’da 17 kez bombalandı. Saat 21.30’da ise Dihok’un Amediyê nahiyesi üzerinden gelen 4 saldırı helikopteri alanı bombadı ve Girê Amediyê Direniş Alanı’na helikopterlerle 31 kez indirme yapıldı. Gerilla, bu indirmeler esnasında helikopterlere müdahale etti ve 2 Skorsky tipi helikopteri darbeledi. Alana indirilen askerler ise saat 00.30’da 2 koldan sızma taktiğiyle hedef alındı. Birinci ve ikinci eylem kollarının yakın mesafeden vuruşları sonucunda toplam 10 asker öldürüldü. Öldürülenler 2 helikopterle alandan götürüldü. İndirmeler esnasında askerlere sabotaj taktiğiyle 5 kez vuran gerilla, 5'ini öldürdü. 5 Temmuz saat 05.30’da ise bu alandakiler suikast taktiğiyle vurulup 1'i daha öldürüldü. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.