Yemen'de sel can aldı

Dünya Haberleri —

Yemen'de savaş mağduru çocuklar

Yemen'de savaş mağduru çocuklar

  • Yemen’in 15 vilayetinde etkili olan sağanak yağışlardan 22 bin aile doğrudan etkilendi. Çoğu yerinden edilmiş 18'den fazla Yemenli hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var.

Yemen’de Husilerin hakim olduğu bölgelerde daha etkili olduğu 15 vilayette yaşanan sel felaketinde çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi. Bölge sakinleri Husilerin yıkımın boyutlarını görmezden gelerek uluslararası yardım çağrısı yapmamasına tepki gösterdi. Sağanak yağışlardan etkilenen ev sayısının 21 bin 378’e ulaştığını, bunlardan 8 bin 339'unun tamamen, 1334’ünün kısmen ve 51'inin de yıkılmak üzere olduğunu kabul etti.
Husi kaynakları 159 tarım arazisinin zarar gördüğünü, 82 kaya kayması ve yol kapanması meydana geldiğini ve 28 baraj, kuyu ve su şebekesinin çöktüğünü, Hacca vilayetinin vatandaşların en çok etkilenen vilayetler listesinin başında yer aldığını, el-Mahvît vilayetinin ise yollarının kapanmasına neden olan kaya düşmelerine maruz kaldığını kabul etti.
Yerel kaynaklar sağanak yağışların 3 evin yıkılmasına neden olduğunu, bunlardan ilkinin eski Sana'a şehrinde, diğerinin başkentin merkezindeki Tahrir bölgesinde yer aldığını, bir çocuğun hayatına mal olan üçüncü evin ise Hacca Valiliğine bağlı bir köyde bulunduğunu bildirdi. Sağanak yağışlar ayrıca Taiz Valiliği'ne (güneybatı) bağlı Şerabu’s Selam bölgesindeki Cebelü’s-Sana'nın yakınındaki er-Rugayfeh köyünde de 4 evin tamamen yıkılmasına ve kayaların düşmesi nedeniyle ailelerin evlerinden ayrılmasına yol açtı. SANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.