Yeni nüfus oyununa tepki gösteriliyor

  • Kuzey-Doğu Suriye Kadın Örgütleri ve Hareketleri Ortak Eylem Platformu, Türk devletinin mültecilere ilişkin projesine dikkat çekerek, bunun demografik yapının değiştirilmesi ve işgali genişletmek amacıyla yapılmak istendiğini belirtti.

 

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Örgütleri ve Hareketleri Ortak Eylem Platformu, Türk devletinin 1 milyon Suriyeliyi Kuzey-Doğu Suriye'ye yerleştirme projesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Türk devletinin, bir milyon Suriyeli göçmenin geri gönderilmesine ilişkin son açıklamaları, Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin işgal edilmesinin ardından asıl sahiplerinin zorla yerlerinden edilmesi, tarihi ve kutsal yerlerinin yıkılması, Türkçenin zorunlu yapılması, okulların ve meydanların isimlerinin değiştirilmesi, Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlerde tarihin yok edilmesi, demografik yapının değiştirilmesi politikasının devamıdır.  Ancak kınanması gereken Türk devletinin ve bu örgütlerin işgal projelerine mali destek veren Katar ve Kuveyt gibi Arap devletleridir. Şam hükümetinin halkına karşı tutumuna ek olarak, bu halkın beklentilerinin aksine bu tehlikeli proje Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yürütülüyor. Bu da DAİŞ’in yeniden ortaya çıkmasını bölge halkının içinde yaşadığı huzurlu ortamı tehlikeye sokacaktır" denildi. 

Uluslararası topluma desteğini çekme çağrısı yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bu projenin tehlikelerini görmesi, demografik yapının değişimine izin vermemesi Türk devletinin bölgede işlediği suçlardan dolayı cezalandırılması çağrısında bulunuyoruz. BM, Türk devletine işgal ettiği bölgelerden çıkması için baskı yapmalıdır."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.