Yeşil Sol Parti eşitliğimizdir

Kadın Haberleri —

  • Yeşil Sol Parti’nin seçim çalışmalarında yoğun çaba sarf eden kadınlar, “Kadın, hak ve özgürlükleri Kürt partileriyle tanınmıştır. Biz eşitliğimizi orada yaşıyoruz. Değişimin anahtarı Yeşil Sol Parti’dedir” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), kadınlar öncülüğünde yürüttüğü seçim çalışmalarını “seçim güvenliğini” sağlamak için sürdürüyor. Seçim çalışmalarının startının verilmesiyle birlikte Yeşil Sol Partili kadınlar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile birlikte Sêrt’te köy köy, kapı kapı gezerek 14 Mayıs seçimlerinde yeni bir yaşamın inşası için emek veriyor. 

 İlk günden bu yana yoğun emek sarf eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi üyesi Meliha Örenç, yaklaşan seçimlerin kadınlar için önemine dikkati çekerek, “Hem ekonomik anlamda, hem baskı, zulüm ve katletmeler anlamında en çok etkilenen kadınlardır. Türkiye’de halk, üç yerden zarar görüyorsa ikisini kadınlar görüyor. Kalkınmamız, başarmamız, özgürleşmemiz ve özgür bir ülkede, özgür düşüncelerle yaşamamız için, baskı ve yokluktan kurtulmamız için biz kadınlar, gece gündüz çalışmamız gerekiyor. Aynen bu şekilde çalışıyoruz” dedi.

Bu zinciri kıralım

Kadın karşıtı politikalara karşı dayanışmanın önemini vurgulayan Örenç, şunları söyledi: “El ele verelim, gece gündüz bir olup bu zinciri kadınlar ve çocuklar için kıralım. Kadın, Kürt olduğu için baskı görüyor; kadın tutsak olduğu için baskı görüyor; öldürülen ve ezilen kadın oluyor. Kadının başına getirilenleri yok etmek ve önünü almak için Yeşil Sol Parti demeliyiz. Kadın hak ve özgürlükleri Kürt partileriyle tanınmıştır. Biz eşitliğimizi orada yaşıyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Değişimin anahtarı Yeşil Sol Parti’dedir. Gençlerin, kadınların; dilleri, hakları ve kimlikleri yok sayılan insanların elindedir. Bu kilidi açıp demokrasiyi getirmek ve güzel günler görmek için Yeşil Sol Parti dememiz gerekiyor.”

Seçimlerin de öncüsü kadınlar

Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi üyesi Belkıs Beştaş Epözdemir ise kadınların üstlendiği rolün önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu: “Mücadelenin öncü gücü olan kadınlar, her yerde olduğu gibi seçimlerde de öncülük yapıyor. Bu öncülüğü mücadelenin verdiği birikimle, bu günlere taşımıştır. Bundan dolayı kurtuluş mücadelesinde kadının rolü ve misyonu, Botan ve Garzan kadınları olarak kendini gösteriyor. Değişim ve dönüşümü getiren de kadınlar olacaktır. Yani değişimin anahtarı kadınlardadır.”

Bu sistemi değiştireceğiz

Yeşil Sol Parti’nin seçim çalışmalarına destek sunmak amacıyla yaşadığı köyden Sêrt merkeze gelen Gülistan Sevim, değişime katkı sunmak istediğini dile getirerek, şunları dile getirdi: "Birlikte bu sistemi değiştirmek istiyoruz. Bu sistemi kadınlar, renkleriyle ve sesleriyle değiştirecektir. 21 yıldır, ömrümüz boyunca Erdoğan’ı gördük, bir değişim istiyoruz. Bu topraklarda en çok acı çeken kadınlardır. Kimse kadın haklarını savunmuyor. Eğer Erdoğan tekrar seçilirse, kadınları yok etmek isteyecek. Türkiye kadınları, İran’ın kaderini paylaşacaktır. Kadınlar olarak el ele verip bunun önünü almamız gerek.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.