Yılmayacağım, vazgeçmeyeceğim

Dünya Haberleri —

.

.

  • Berlin polisi, öğrenci ve aktivist Uli W.’nin kimlik ve pasaportuna Kürtlerle dayanışma gösterdiği için el koydu ve yurt dışına çıkışını da yasakladı. Uli W.’nin ise tüm bunlara yanıtı şöyle oldu: “Ne yaparlarsa yapsınlar Kürtlerin haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceğim.”

HAKAN TÜRKMEN / BERLİN

Almanya’ın başkenti Berlin’de 24 yaşındaki Alman öğrenci ve aktivist Uli W.’nin pasaport ve kimliğine yerel polis Ocak ayında el koydu. Kobanê direnişi sürecinde Kürtlerle tanışan Uli W., bir yılı aşkındır da Kürt Dayanışma Hareketi’nde aktif çalışma yürütüyor. Geçen yıl Güney Kürdistan Barış Heyeti içerisinde yer alan Uli W., “PKK yasağını kaldırın”, “Savaşı sonlandırın, siyasi bir çözümü teşvik edin” sloganlarıyla yürütülen kampanyaların da katılımcılarından.

Kimlik ve pasaportuna el konuldu

Alman polisinin 24 Ocak’ta mektup göndererek kimlik ve pasaportunu 3 gün içinde teslim etmesini istediği anlatan Uli W., “Gerek olarak da izinli gösterilere katılmam, geçen yıl bir barış heyetiyle birlikte Güney Kürdistan’a gitmem ve birkaç kez de Avrupa dışına çıkmam gösterilmiş” dedi. Hakkında yurt dışına çıkış yasağı da konan Kürt dostu öğrenci, “Bu çok saçma” diyerek karara tepki gösterdi. 

Karara itiraz etti

Seyahat özgürlüğünü ve vatandaşlık haklarını hedefleyen karara karşı itiraz ederek yasal süreci başlattığını aktaran Uli W., “Ne yaparlarsa yapsınlar beni mücadeleden caydıramazlar. Bu tür baskılarla beni yıldıramazlar. Bu hukuksuz kararın mücadelemi etkilemesine izin vermeyeceğim. Savaşa karşı tavır almaktan ve Kürtlerin haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceğim” dedi.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.