YJA Star: Direniş stratejiktir

  • YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, çürümüş faşist rejimini özgür ve onurlu Kürt’ün imhasıyla yaşatmaya çalışan AKP-MHP faşizminin saldırısı karşısındaki direnişin, stratejik amaçları temsil etme ve korumaya dayalı olduğunu vurguladı. 

 

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, sahadaki gerillalara hitaben bir mesaj yayımladı. Mesajda, "2021 yılı boyunca büyük direniş ortaya koyan, şimdi de Zap ve Avaşîn somutunda aynı çizgiyi olağanüstü koşullarda temsil eden güçlerimizin kimliği ideolojik çizgisidir, niteliği Rêber Apo öğretisinin militanlığıdır. Bu gerçeklik, sadece Kürt halkının değil, kadınların ve insanlığın onur temsilidir. Siz yoldaşların bu bilinçle hareket ettiği, bu onuru temsil ettiği hakikati ortadadır. Çürümüş faşist rejimini özgür ve onurlu Kürt’ün imhasıyla yaşatmaya çalışan AKP-MHP faşizminin bu saldırıyla amacı stratejik olduğu gibi, bunun karşısında özgürlük güçlerimizin direnişi de stratejik amaçları temsil etme ve korumaya dayalıdır. Bu nedenle yürüttüğümüz savaş; III. Dünya Savaşı koşullarında kadınlar ve halklar adına ’Varlık-Yokluk’ savaşıdır" denildi. 

AKP-MHP faşizminin özgür Kürt değerlerine, bu değerleri savunan gerillaya, Kürdistan topraklarına pervasız saldırdığı belirtilen mesajda, şunlar kaydedildi: "Her türlü teknik kullanımıyla toprağımızın her karesini bombalayarak özgürlük ruhunu yıldıracağını sanan faşist rejim, Zap ve Avaşîn alanlarında bir kez daha Apocu militanlığın büyük direnişiyle karşılaşmakta, yanlış hesap yaptığı gerçeğiyle yüzleşmektedir. Bu faşist rejiminin yedeğine düşmek ve iş birliği göstermek, kuşkusuz özgür Kürt kimliği ve insanlık değerleri karşısında hiçbir şekilde gerekçelendirilemez bir ihanettir."

YJA Star Merkez Karargah Komutanlığı, mesajınışöyle sürdürdü: "Bu direniş içerisinde yaratıcı eylemleri ve öncülükleriyle yer alan YJA Star militanları, büyük özgürlük aşkı ve yüksek bir moralle her karesine bomba düşen koşullarda düşmana etkili vuruşlar gerçekleştiriyor ve özgür kadını zirvede temsil ediyor. Bu yoldaşları zafer kararlılığıyla selamlıyor, kutluyoruz. En yaratıcı yöntemlerle savaşılırken düşmana geçit verilmeyecektir. Bu dağlar, onurlu Kürt kimliğinin baş eğmezliğini temsil etmekte, bu ülke özgürlük adıyla anılmayı, bu halk özgür kimliğiyle yaşamayı, kadınlar özgürlük temelinde var oluşu hak ediyor. Bu direnişi, AKP-MHP faşizmini yenilgiye uğratarak zafere taşıyacağız.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.