YNK çoklu bölgede ısrarcı

PUK

PUK

  • YNK yöneticisi Reşad Gelali, seçim yasası değiştirilmeden ve çoklu bölge seçim sistemine geçmeyene dek hiçbir seçim sürecine katılmayacaklarını söyledi. 

Federe Kürdistan Başkanı Nêçirvan Barzani, 24 Şubat’ta yaptığı açıklamada Parlamento seçimlerinin 1 Ekim 2022’de yapılacağını duyurdu. Seçim ve Araştırma Komisyonu ise seçim tarihinin duyurulmasının ardından yaptığı açıklamada, yasal olarak seçim süreçlerinin dolduğu için herhangi bir seçim çalışması yürütmeyeceğini duyurdu.

Federe Kürdistan Parlamentosu seçimlerine dört ay süre kalmasına rağmen siyasi partiler seçim konusunda hala bir anlaşmaya varmadı. Bu nedenle seçimlerin zamanında yapılmaması yönünde tartışmalar da yürütülüyor. Seçimler için YNK’nin bazı şartlarının olduğunu dile getiren YNK yöneticisi Reşad Gelali, bunlardan birinin de Parlamento'daki kota konusu olduğunu söyledi. Gelali, şunları ifade etti: “Kota sandalyelerin paylaşılması gerekiyor. Kota sandalyelerinden sadece bir parti faydalanmamalı. Onlar da oy almalı. Ne Zêrevanî ne de askeri güç oy kullanmamalıdır. YNK, çoklu bölge seçim sisteminde ısrar ediyor. YNK, yasa değiştirilmeyinceye ve çoklu bölge seçim sistemine geçmeden hiçbir seçim sürecine katılmayacak. YNK hiçbir baskı yasasına destek vermeyecek.” SÜLEYMANİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.