Yok sayan yok hükmündedir!

Kadın Haberleri —

Kadın Koalisyonu

Kadın Koalisyonu

  • Kadın Koalisyonu, iktidarın kadınların yaşamı üzerinden yaptığı seçim ittifakına ilişkin dijital medya hesaplarından yaptığı paylaşımda "Kadınları yok sayan ittifakları yok sayacaklarını" belirtti.

Kadın Koalisyonu, iktidarın kadınların yaşamı üzerinden yaptığı seçim ittifakına ilişkin dijital medya hesaplarından paylaşımda bulundu. Kadınları yok sayan ittifakları yok sayacaklarını belirten Kadın Koalisyonu, “Yaşamaya ve yaşamı herkes için mümkün kılmaya çalıştığımız, dişimizle tırnağımızla mücadele ettiğimiz afet günlerinde, görevini yapmayan iktidar, kendi varlığını, kadınların yaşam hakkını pazarlık konusu yaparak devam ettirmeye çalışıyor” dedi.

Pazarlık konusu yapılamaz

Kadınlara yönelik şiddetin sonlandırılmasına dair düzenlemeleri içeren, kadın örgütlerinin yıllardır verdiği mücadele ile yürürlüğe giren 6284 sayılı kanunun seçim ittifaklarının belirleyici unsuru olduğuna vurgu yapan Kadın Koalisyonu, “Kadınların yaşam teminatı olan 6284’ü pazarlık konusu yapma cüreti gösteren bir iktidarın halkına yapabileceği kötülüklerin bir sınırı var mıdır?” diye sordu. Daha önce İstanbul Sözleşmesi’ni pazarlık konusu yapan iktidarın şimdi de 6284 sayılı yasayı değiştirmeyi vaat ederek kadın düşmanlığında ortaklaşan bir cephe kurduğuna dikkat çeken Kadın Koalisyonu şunları ifade etti: “Bu bağnaz ve patriyarkal ittifaka cevabı, yok saydıkları kadınlar verecek! Çünkü biz vazgeçmiyoruz! Kadınlar, kazandıkları hakları koruyacak, bunun karşısında duran bütün zihniyetler bir bir yıkılacak! Yaşam hakkımızı pazarlık konusu yapanlardan hesap soracağız!”

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.