YPG’den intikam

  •  YPG, Rojhat Karakoçan ve Doğan Amanos’un intikamı için Türk ordusunu hedef aldı; 19 Türk savaş elemanını öldürdü, 12'sini de yaraladı. 

 

YPG, Türk devletinin işgal altında tuttuğu  bölgelerde operasyonlar gerçekleştirdi. 

YPG Basın İrtibat Merkezi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci Türk ordusu bölgelerimize yönelik saldırılarını her geçen gün daha da artırdı. En son 16 Eylül'de Eyn Îsa'ya SİHA saldırısı düzenledi. Bu saldırı sonucunda yoldaşlarımız, değerli komutanlarımız Rojhat Karakoçan ve Doğan Amanos şehit oldu. Bu saldırılara karşılık vermek, Şehit Rojhat ve Şehit Doğan’ın intikamını almak için 16, 18, 20 ve 21 Eylül tarihlerinde işgal altındaki bölgelerde 5 intikam operasyonu gerçekleştirildi" denildi. 

Operasyonlar sonucunda işgalci Türk ordusuna bağlı 8'i asker, 11'i çete elemanı olmak üzere 19 Türk savaş elemanının öldürüldüğü bildirilen açıklamada, diğer detaylar da paylaşıldı: "Düşman, üzerine gelemeyince askerlerin cenazeleri köylüler tarafından kaldırıldı. 1 zırhlı araç ve 1 mevzi de imha edildi. 12 çete elemanı yaralandı. 4 adet AK-47, 2 adet AK-47 şarjörü, 1 AK-47 rahtı, 1 B-7, gece dürbünü ve 1 gündüz dürbüne el konuldu."

Türk Savunma Bakanlığının 18 Eylül’den bu yana asılsız duyurularına işaret edilen açıklamada, şunlar belirtildi: "Son 4 günde 38 savaşçımızın şehit düştüğü iddiaları doğru değil. İşgalci Türk devleti, özel savaş yürüterek kayıplarını gizlemek ve gerçeğin aksini göstermek için bu şekilde yalan haberler yayıyor.”   QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.