Yunanistan’da çarşambaya kadar grev

Dünya Haberleri —

Yunanistan'da demiryolu işçilerinin düzenlediği protesto

Yunanistan'da demiryolu işçilerinin düzenlediği protesto

  • Çoğu üniversite öğrencisi 57 kişinin öldüğü Yunanistan’daki kazanın ardından greve giden demiryolu işçileri eylemlerini çarşamba gününe kadar uzattıklarını duyurdu. Avrupa Birliği ise Yunanistan'a demiryolu sistemini modernize etmeleri için yardım edecek.

Yunanistan'da büyük öfke ve acıya yol açan en az 57 kişinin öldüğü tren kazasının ardından demiryollarındaki güvenlik koşullarını protesto eden Yunan demiryolu işçileri grevlerine altıncı gün olan pazartesi günü de devam ediyor. Yunanistan'ın kuzeyindeki Larisa kenti yakınlarındaki Tempe'de geçen hafta bir yolcu treni ile yük treninin aynı hatta kafa kafaya çarpışması sonucu çoğu üniversite öğrencisi 57 kişi ölmüş, onlarcası yaralanmıştı.

28 Şubat'ta yaşanan kazanın ardından başlatılan soruşturma tamamlanana kadar Atina ile Selanik arasındaki demir yolu hattında seferler yapılmıyor. Kazadan bu yana demiryolu işçilerinin devam eden grevi, Yunanistan'ın geri kalanında yolcu ve yük demiryolu hizmetlerini durma noktasına getirdi. Demiryolu işçileri sendikaları ve tren makinistleri, demiryolu ağındaki güvenlik sistemlerinin yıllardır yetersiz olduğunu söyleyerek grevlerini çarşamba gününe kadar uzattılar.Kaza grevlerin yanı sıra Selanik, Atina, Larissa ve Patras'ta zaman zaman polisle çatışmaların da yaşandığı eylemlere neden olmuş, cumartesi günü başkent Atina'da polis rakamlarına göre 12 bin kişi demiryolu ağında daha iyi güvenlik standartları talep ederek protesto eylemi yapmıştı. Atina'daki eylemde beş kişi gözaltına alınırken, yedi polis yaralandı. ATİNA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.