Yurt dışında evi olanlar sosyal konuttan atıldı

Dünya Haberleri —

  • Belçika'nın Anvers eyaletine bağlı Lier kentinde, yurt dışında mülk sahibi olduğu tespit edilen 25 aile, dar gelirlilerin kaldığı sosyal konutlardan atıldı.

 

Lier Belediyesi; Türkiyeli, Polonyalı, Faslı ve Gürcistanlı 25 aileyi yurtdışında mülk sahipleri oldukları için yaşadıkları sosyal konutlardan attı.

Lier Belediyesi, bin 135 sosyal konut kiracısına, yurtdışında mülk sahibi olmanın yasak olduğunu ve bir soruşturma yürütüleceğini belirten bir mektup göndermişti.

Soruşturma sonrasında dar gelirliler için kiralanan sosyal konutlarda yaşayan 25 ailenin yurt dışında mülkü olduğu ortaya çıktı. Bu aileler sosyal konutlardan çıkarılırken, artık kira yardımı da alamayacak, ayrıca şimdiye kadar aldıkları sosyal konut yardımlarını iade etmek zorunda kalacak.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na (AGİT) üye ülkeler arasında uzlaşılan 'Otomatik Bilgi Transferi' 1 Ocak 2018 itibarıyla yürürlüğe girmişti. Anlaşmaya göre; sosyal yardım alan kişilerin yurt dışında parası ya da mülkü olduğu tespit edilirse önce yardımı kesilecek, ardından da aldığı sosyal yardım parası faiziyle geri istenebilecek.

BELÇİKA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.