Zırhlı araç yavaş gitseydi Miraç’ı 11 metre fırlatmazdı

  • Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın kendisine “Zırhlı araç yavaş gidiyordu” dediğini aktaran Miraç’ın babası Salih Miroğlu, “Araç yavaş gitseydi, çocuğum 11 metre fırlamazdı” dedi. 

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde 3 Eylül’de evinin önünde bisiklet süren 7 yaşındaki Miraç Miroğlu, zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kürt kentlerinde zırhlı araçlar son 13 yılda 20’si çocuk en az 40 kişinin ölümüne neden oldu. Fail asker ve polisler hakkında açılan davalar cezasızlıkla sonuçlanırken, Miraç’ı katleden polisin ifadesi cinayetten üç gün sonra alındı. İdil Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Ölümlü trafik kazası” suçundan başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan polis, daha sonra serbest bırakıldı. Miroğlu Ailesi’nin ifadesi ise henüz alınmadı. 

Miraç'ın babası Salih Miroğlu, zırhlı araçların 7 gün 24 saat yüksek hızla mahallede devriye attıklarını söyledi. Oğlu Miraç’ın ölümüne neden olan zırhlı aracın da aşırı hızlı olduğunun aktarıldığını belirten baba Miroğlu, “Miraç daha yeni 7 yaşına girmişti. Bisikletle bakkala kadar gitmişti. 24 saat boyunca bu araçlar mahallenin içinde hız yaparak geziyorlar. Otoban değil, normal bir yol da değil. Benim çocuğum gitti, başkasının çocuğu gitmesin” dedi.

Miroğlu, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın olaydan sonra İdil Devlet Hastanesi’ne gelerek kendisiyle görüştüğünü belirterek, şunları anlattı: "Vali, oğlumun ölümüne neden olan zırhlı araçla ilgili ‘Görüntüsü var ve araç yavaş gidiyor’ dedi. Eğer o araç yavaş gitseydi, benim çocuğumun terliği dama uçmazdı ve 11 metre fırlamazdı. Bisikleti 4 parçaya ayrılmıştı. Her gün zırhlı araçların mahalleden nasıl geçtiğini kendi gözlerimle görüyorum. Günde en az 50 sefer gidip geliyorlar. Gece yarısı sabaha kadar geziyorlar. Niye geziyor? Üstelik bu Miraç’a vuran araç karakola gidiyormuş. Hani deseniz bir olay var, acele etmiş, öyle bir şey de yok. Karakol da mahallenin içinde. Yol da öyle işlek bir yol değil. Mahallenin yoludur. Her bir tarafta çocuklar, yaşlılar var.”

Kazaya neden olan zırhlı araç şoförü polisin 3 gün sonra ifadesinin alındığını aktaran baba Miroğlu, “Oğlumun ölümüne sebebiyet veren polisin tutuklanmasını, cezalandırılmasını istiyoruz. Başkasının canı yanmasın, bu kişi cezalandırılmalıdır. Benim oğlum gitti, başkasının gitmesin” diye konuştu.   ŞIRNAK 

 

Leman dergisi Miraç Miroğlu'nun katledilmesini kapağına taşıdı. Olaya anının bir karikatürle anlatıldığı kapakta, "İdil'de Mihraç Miroğlu adında 7 yaşında bir çocuk bisikletiyle oynarken zıhlı aracın çarpması sonucu yaşamıı yitirdi. Bugüne kadar onlarca çocuğun zıhlı araç kurbanı olması kahrediyor" ifadeleri yer aldı. 
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.