'Gevşeme kararı sorumsuzluk olur'

Dünya Haberleri —

.

.

Alman Tabipler Birliği Başkanı, kapanma sürecinin gevşetilmesinin “sorumsuzluk” olacağını söyledi. Üçüncü dalganın yaşandığını ifade eden Johna, kritik bir durumun beklendiğini kaydetti.

 

Almanya’da korona vaka sayısı  2 milyon 700 bine, hayatını kaybedenlerin sayısı 75 bine yaklaşırken ülkede alınan korona tedbirlerine ilişkin Alman Tabipler Birliği Başkanı Susanne Johna bir açıklama yaptı. Paskalya sürecinin yeni yıla göre daha kritik geçebileceğini dile getiren Johna, üçüncü dalga süreci yaşandığını ve böylesi bir dönemde tedbirlerin gevşetilmesinin “sorumsuzluk” olacağını ifade etti.

Öte yandan Almanya’da eyalet yönetimleri korona salgınıyla mücadele çerçevesinde alınan tedbirlerin uzatılması çağrısında bulundu. İngiliz kaynaklı mutasyon geçiren korana türünün bulaşı hızının büyük risk yarattığına dikkat çeken eyaletler, tedbirlerin uzatılmasını istiyor.

Bugün Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanları korona ile mücadelede alınacak tedbirlere ilişkin nasıl bir takvim belirleneceğini görüşecek.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.