Agir, Haki Karer, Halil Çavgun, Amed Zindanı direnişçileri, Deniz Gezmiş, İbrahim Kaypakkaya şahsında, devrim ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri andıklarını söyledi.
Büyük coşku içinde başlayan turnuvayı çok sayıda kişi izledi. Centilmenlik içinde geçen karşılaşmalar sonunda futbolda birincilik kupasını Mezopotamyaspor, ikincilik kupasını da Diclespor aldı. Dayanışma ödülü ise Arau Alevispor'a verildi. Dirok takımı kalecisi de en iyi kaleci ödülünü aldı. Voleybolda ise şampiyon Botan oldu.
Dereceye girenlere kupaları törenle verilirken, gençlik şenliğinde başarı sağlayan ekipler, Paris'te yapılacak olan Mazlum Doğan Gençlik, Spor ve Kültür Festivali'ne katılmaya hak kazandı.
Freiburg'ta turnuva
'Mayıs Ayı Şehitleri' Almanya'nın Freiburg kentinde yapılan bir etkinlikte de anıldı. Freiburg Demokratik Kültür Derneği'nin düzenlediği turnuvaya Lahr, Waldshut-Tiengen ve Fransa'nın Belfort kentinden 10 takım katıldı. Oldukça sıcak bir havada oynanan maçlar, heyecanlı geçti.
Futbolda turnuvanın birinciliğini geçen sene olduğu gibi bu yıl da Serhildanspor kazandı. İkincilik kupasının sahibi ise Lahr takım oldu. Turnuvada üçüncülük kupası Belfort'tan gelen Diclespor'a, centilmenlik kupası da Tolhildanspor'a gitti.
Y.ÖZGÜR POLİTİKA/ZÜRIH/FREIBURG