1 milyon 520 bin evin elektriği kesildi

  • Son 5 ayda 1 milyon 520 bin hanenin elektriği kesildi. Ekim 2020'den Ekim 2021'e elektrik ve doğal gaza 31 kez zam yapıldı.

 

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen “Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Abdullatif Şener, bu 65 maddelik teklifin birkaç maddesi hariç, hemen hemen tamamının usul hükümleri veya idarenin kendi iç düzenlemelerinde küçük rötuşlar içerdiğini söyledi. Türkiye’nin vergi reformuna ihtiyacı olduğunu kaydeden Şener, durumu daha iyi olanların ödediği doğrudan vergilerin 2006 ila 2020 arasındaki toplam miktarının 1,9 trilyon Türk lirası civarında olduğunu söyledi. Hallbuki dolaylı vergilerin miktarının 3,9 trilyon lira civarında olduğunu belirten Şener, "Yani 2006'dan 2020'ye kadar toplanan vergilerin ağırlıklı ve büyük bir kısmı dolaylı vergilerden oluşmaktadır. Bu dolaylı vergileri ise düşük gelir grupları ödemektedir dolayısıyla vergiyi neden düşük gelir grupları ödüyor hazineye; neden bu ülkenin işsiz insanları, mağdur çiftçileri, perişan esnafı ödüyor?” diye sordu.

674 bin hanenin doğal gazı kesildi

Son 5 ayda 1 milyon 520 bin hanenin elektriğinin kesildiğine dikkat çeken Şener, Ekim 2020'den Ekim 2021'e elektrik ve doğal gaza 31 kez zam yapıldığının altını çizdi. Şener, "Bu zamlar altında ezilenler bellidir. 674 bin hanenin doğal gazı, parasını ödeyemediği için kesilmiştir. Bu doğal gazı, elektriği kesilenler, üst üste zamlardan mustarip olanlar bu düşük gelir gruplarıdır ama hükümete sorarsanız ABD'de, İngiltere'de benzin kuyrukları var, Almanya'da, Fransa'da yiyecek kuyrukları var” diye konuştu.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.