10 Türk askeri öldürüldü

.

.

  • Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına eylemlerle yanıt veren gerillalar, 10 askeri öldürdü.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Ademoğlu ve Mercan vadilerinde 7 fotokapan imha edildi.

*  Serhat bölgesinin Gilîdax alanında işgalci Türk ordusu yeni bir operasyon başlattı.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

*  Türk işgalci güçleri, Avaşîn’ne bağlı Werxelê’deki savaş mevzilerinin çevresine 8 Haziran günü patlayıcılar yerleştirdi. Gerillalar, bu patlayıcıları imha edip birçok malzemeye el koydu.

*  Ertesi gün saat 15.00’te Werxelê’deki savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler, önce sabotaj taktiğiyle, ardından   ferdi silahlarla vuruldu; 4 Türk askeri öldürüldü. Ağır darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

* Aynı gün saat 19.50’de ise gerillalar, savaş mevzilerinden işgalcilere yönelik 2 koldan koordineli eylem gerçekleştirdi.  Birinci kol, ferdi ve orta otomatik silahlarla işgalcileri vurdu. İkinci kol, işgalcilerin arasına sızarak patlayıcı ve birçok askeri malzemeye el koydu. Bu eylemde 3 Türk askeri öldürüldü.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

* Xeregol Tepesi’ndeki işgalciler, 9 Haziran günü saat 07.00’de ağır silahlarla vuruldu; 1 asker öldürüldü.

* YJA Star gerillaları, 9 ve 10 Haziran’da Colemêrg’in Çelê ilçesine bağlı Girê Karakolu’nu ağır silahlarla vurdu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

* Colemêrg’in Gever ilçesinin Wargenima Karakolu’na bağlı İhanet Tepesi’ndeki işgalciler de 9 Haziran günü vuruldu; 2 Türk askeri öldürüldü.

Bombardıman sürüyor

* İşgalci Türk ordusu, son üç günde Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Qela Qumriyê arazisini; Akrê ilçesinin Dinartê nahiyesine bağlı Şiyê köyü çevresini; Metîna bölgesinin Girê Zendura ve Derarê alanları ile Kêste ve Hirorê köylerinin arazisini bombaladı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.