14 asker öldürüldü, 2 Skorsky darbelendi

❏

  •  HPG ve YJA Star gerillaları Gülnaz Karataş’ın (Bêrîtan) şehadet yıl dönümünü vesilesiyle gerçekleştirdiği eylemerde 14 Türk askeri öldürüldü, 2 Skorsky helikopteri ile 1 mevzi darbelendi.
  •  İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 7 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 86 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombaladı. 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, Medya Savunma Alanları’nda yaşanan savaşa ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgiler yer aldı:

*  Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde; 21 Ekim günü saat 21:30’da Sîda Direniş Alanı’nda işgalciler hareketli timlerimizce sızma taktiğiyle yakın mesafeden vuruldu. Yüksek saldırı ruhu ve cesaretle işgalcilerin üzerine gidip el bombaları ve ferdi silahlarla vuran güçlerimiz 8 işgalciyi cezalandırdı.

*  22 Ekim günü saat 07:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Aryen savaş mevzileri çevresinde bulunan işgalciler hareketli timlerimizce vurularak, 1 mevzi darbelendi.

*  23 Ekim günü saat 15:30’da Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzilerine doğru ilerleyen 2 işgalci cezalandırıldı.

*  23 Ekim günü saat 15:50’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerine girmek isteyen işgalciler hareketli timler tarafından vuruldu; 1 işgalci öldürüldü, 1 işgalci de yaralandı.

*  23 Ekim günü saat 20:50’de Çemço Direniş Alanı’ndaki 3 işgalci cezalandırıldı.

* 23 Ekim günü gece saatlerinde Saca Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen helikopterler hedeflendi. Güçlerimizin etkili vuruşlarıyla darbelenen 2 Skorsky helikopteri indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. Aynı zamanda hareketli timlerimiz arazideki işgalcileri de vurarak darbeledi.

Bir kez daha kimyasal saldırı

HPG, Türk ordusunun gerillalara karşı bir kez daha yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla saldırı düzenlediğini duyurdu. HPG’nin verdiği bilgiler şöyle:

*  23 Ekim günü Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Yunus savaş mevzileri, Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan ve Şehîd Bahoz savaş mevzileri ile Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 7 kez bombalandı.

*  23 Ekim’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzileri büyük dronlar kullanılarak lav silahlarıyla 4 kez bombalandı.

86 kez bombaladı

* HPG’nin açıklamasına göre Türk ordusu, 23 Ekim günü Kurojahro, Şehîd Fedakar, Saca, Girê Hakkarî, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 86 kez bombaladı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.