14 Mayıs'ta fırsat var

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan / Urfa

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan / Urfa

  • Riha’da selden etkilenen mahallelerde incelemelerde bulunan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, yaşananların sorumlusunun iktidar olduğunu belirterek, bu talan, hırsızlık, yolsuzluk anlayışının gitmesi için 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin bir fırsat olduğunu söyledi.

Depremlerden etkilenen illerden Riha ve Semsûr’da, 15 Mart Çarşamba günü etkili olan sağanak yağış sele dönüştü. Riha’da sele kapılan 16 kişi, Semsûr’un Tût ilçesinde ise iki kişi hayatını kaybetti. Kayıp üç kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.  Riha’ya gelen HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Parti Sözcüsü Ebru Günay, HDP Riha milletvekilleri Ayşe Sürücü, Ömer Öcalan, Nusrettin Maçin, Nimetullah Erdoğmuş, selden etkilenen Eyyübiye ilçesindeki Piazza AVM'yi ziyaret etti. Buldan, AVM’deki incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. 

Buldan, depremlerin üzerinden 40 gün geçtiği halde depremzedelerin birçok malzemeye ihtiyaç duyduğunu söyledi.  Buldan, şöyle devam etti: “Barınma, konteyner, çadır sorunu hala var, su sorunu hala var. İnsanlar depremin yaşandığı yerleri bırakmak, terk etmek zorunda kalıyor. Büyük şov yaptılar, 115 milyar TL topladılar. Toplanan 115 milyar TL nerededir? Şimdi dört gün önce burada yeni bir felaket yaşandı. 18 insanımızı daha kaybettik. Tarım ve Orman Bakanı'nın, ‘15 insan yaşamını yitirdi, ancak toprak suya doydu’ sözü, bir akıl tutulmasıdır. Talanın, hırsızlığın, yolsuzluğun ülkeyi getirdiği hali hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. AVM’nin inşa edildiği yerin dere yatağına yakın bir yerde olması hangi mantığa sığar. İnsanlar hala buralarda cansız bedenler arıyor.

Dört gündür su yok

AVM’nin altında 400’e yakın araç olduğu söyleniyor ve dört gündür bir pompa bile getirip bu suyu çekmeyen, o araçların insanlara teslim edilmesine engel olanlar, bu sorumluluğu üstlenmek zorundadır. Dört gündür bu kente su verilmiyor, çünkü şebeke buradan etkilenmiş ve insanlar burada susuz bir şekilde yaşıyorlar. Büyük bir mağduriyet var. İnsanlar bir kez daha kaderleriyle baş başa bırakılmış."

Bu talan, hırsızlık, yolsuzluk anlayışının gitmesi için 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin bir fırsat olduğunu vurgulayan Buldan, açıklamadan sonra Karakoyun Deresi ve Eyyübiye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak, yurttaşların sorunlarını dinledi. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.