17 kuruluş daha Öcalan'a özgürlük istedi

Dünya Haberleri —

Abdullah Öcalan

Abdullah Öcalan

  • Almanya’da Yeşiller'in gençlik teşkilatlarının da aralarında bulunduğu 17 örgüt ve kuruluş daha “Zamanı Geldi: Türkiye'de Adil Bir Barış İçin Abdullah Öcalan’a Özgürlük" kampanyasına katıldı.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu (COSATU), 11 Ocak 2021 günü “Zamanı Geldi: Türkiye'de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyasının startını vermişti.

Birleşmiş Milletler’i (BM) harekete geçirmeyi hedefleyen kampanyaya çerçevesinde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e hitaben açık mektup yazıldı. Mektupta İmralı’daki ağırlaştırılmış tecrit karşısında BM İşkenceyi Önleme Komitesi (CAT), Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) acil bir şekilde harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.

Almanya’da destek büyüyor

Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü isteyen Güney Afrika’daki kuruluşlar ve kampanya destekleyicileri üç aydır BM’ye mektup gönderirken, Almanya’da ise her geçen gün kampanyaya destek veren kuruluşların sayısı artıyor. Son olarak ortak açıklamalarla kampanyaya şu örgüt, kuruluş ve inisiyatifler de destek verdi:
“Almanya’nın 40 şehrinde şubesi bulunan ve 10 binden fazla üyesi olan tutsaklarla dayanışma örgütü Kızıl Yardım (Rote Hilfe), Yeşiller Partisi’nin NRW ve Hamburg eyaletlerindeki gençlik teşkilatları Grüne Jugend, Seebrücke Berlin, Womend Defend Rojava (Kadınlar Rojava’yı Savunuyor Kampanyası),  'Ortak Mücadele' (Gemeinsam kämpfen) isimli feminist hareket, Irkçı Polis Şiddeti Mağdurları Kampanyası (KOP), Kampagne Rheinmetall Entwaffnen, Rojava-Solibündnis Leipzig, Attac Hamburg, Antifa Lüneburg Unzen, Make Rojava Green Again, Komünist Sendika Dayanışması KOMintern, Antifaschistische Aktion Lüneburg/Uelzen, Migrantifa Berlin, Attac Dortmund, Feminist Parti Die Frauen."
Almanya’dan yine aralarında Tamil Eelam Halk Meclisi, Ya Basta Netzwerk gibi kuruluşlar da geçtiğimiz günlerde ortak bir açıklamayla kampanyaya katıldıklarını duyurmuştu.

ANF/BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.