18 kentte siyasi soykırım

.

.

  • Türk devlet güçleri tarafından 18 kentte yapılan ev baskınlarında 98 kişi gözaltına alındı. 

Türk İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 18 kenti kapsayan siyasi soykırım operasyonları yapıldığı bildirildi. Açıklamada, 18 kentte düzenlenen ev baskınlarında 98 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, “sanal medya üzerinden örgüt propagandası yapanlar ile PKK/KCK üyelerine” yönelik olduğu ileri sürüldü. 

MA’ya ulaşan detaylara göre ise Adana'nın Ceyhan ilçesinde dün bu sabah çok sayıda eve baskın düzenledi. Ahmet ve Şerif Bahadır’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Osmaniye'de yapılan ev baskınlarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Sözcüsü İsmail Esen ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İl Eşbaşkanı Müslüm Çağan gözaltına alındı. Çağan ve Esen'in Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Riha(Urfa) merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde yapılan ev baskınında Mahmut İnanç (18) gözlatına alındı. İnanç, TEM Şube'ye götürüldü. İnanç'ın gözaltı gerekçesine dair ailesine bilgi verilmedi. 

Dîlok'un(Antep) Şehitkamil ilçesine bağlı Karacaoğlan Mahallesi’nde yapılan ev baskınlarında, HEDEP Gençlik Meclisi üyesi Abdurrahman Elmas (26) gözaltına alındı. Elmas'ın gözaltı gerekçesi de öğrenilemedi. 

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde dün sabah yapılan ev baskınlarında Muhammet Zaman, Taner Aslan ve Kadir Ankay  gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemedi. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. 

Amed’in Farqîn (Silvan) ilçesinde dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarda aralarında HEDEP Gençlik Meclisi üyelerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Mizbah Munar, Kenan Koydu, Abdullah Arşiment, Hasan Yanık, Veysi Solıyaz ve Faruk Koday.

Mêrdîn (Mardin) Dêrîk’te ise sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 6 kişi gözaltına alındı. Haklarında ihbar olduğu iddia edilen 6 kişi, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. AMED

 

*****

Şirnex’te 14 bölge yasaklandı

Şirnex’te 14 bölge “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilerek halka yasaklandı.  

Şirnex merkez ile Cizîr (Cizre), Silopiya (Silopi), Qileban (Uludere), Basa (Güçlükonak) ve Elkê (Beytüşşebap) ilçeleri sınırlarında bulunan 14 bölge için 15 gün günlük yasak kararı alındı. 14 bölgenin, “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiği duyuruldu. Konuya ilişkin Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasa dışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 27 Kasım (Dâhil) 2023 – 11 Aralık (Dâhil) 2023 tarihleri arasında (15) onbeş gün süreyle ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiştir” denildi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.