2 kilo patates ile bu iş çözülmez

  • AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ”1 milyon 250 bin ton patates ve 300 bin ton soğanı Ramazan’da hibe olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız” açıklamasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından üreticinin elinde kalan patates ve soğanlar satın alınarak dağıtımına başlandı.

 Kamyon kasalarında yapılan patates ve soğan dağıtımı birçok yerde izdihama neden olurken, bazı kentlerde basın açıklaması yapılarak dağıtımın yapılması ise tepki çekti. Van’da yurttaşlar, yaşanan ekonomik krizin böylesi yöntemlerle ortadan kalkmayacağını söyledi. 

İnsanların onuruyla oynuyorlar

65 yıllık ömrü boyunca böylesi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kalmadığını belirten Osman Ersoy, bu durumun ”felaket” olduğunu kaydetti. Halkın perişan bir hale geldiğini söyleyen Ersoy, patates ve soğan dağıtımına işaret ederek, “Millet işsiz. Milletten haberdar olsaydılar patates ve soğan dağıtmazlardı. Herkesin bir gururu ve onuru var. Bunlar güzel şeyler değil. Millettin önüne birkaç kilo patates atmak çok ayıp. İnsanların gururlarıyla oynuyorlar. İş istiyoruz, insanlara iş ve aş lazım. Sorunlar 2 kilo patates ve soğanla çözülmez” diye konuştu. 

 Soyup soğana çevirdiler

Geçmişte işveren olduğunu ve ekonomik krizden kaynaklı kendisinin de işsiz kaldığını aktaran Adil Alma, “İnsanlar bir torba patates ile karnını mı doyuracak? Bir gün ya da bir hafta doyurur. Ya ondan sonra ne yapacaklar?” diye sordu.

Çiftçi Eşref Gülten, her gün zamlanan gübre ve mazot fiyatlarından dert yanarak, zor durumda olduklarını ifade etti. Ekonomik krizi inkar edildiğini ancak halkın bunu yaşadığını söyleyen Gülten, “Devletin insanlardan haberi yok. Halk şuanda perişan. Patates ve soğan değil iş ve aş istiyoruz” dedi.  

Zamanında makarna ile kandırdılar

İşsiz olduğunu belirten 28 yaşındaki Hatip Yalçın ise, parklarda oturarak zaman geçirdiğini söyledi. Yaşanan krizin başlıca nedeninin ”rant peşindeki iktidar” olduğunu vurgulayan Yalçın, insanların patates ve soğan dağıtarak artık kandırılamayacağını ifade etti. Yalçın, “Halkı zamanında makarnayla kandırmaya çalıştılar. Şimdi ise patates ve soğanla kandırmaya çalışıyorlar. Bu patatesleri böyle dağıtarak insanların onur ve gururunu kırıyorlar” diye kaydetti.  VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.