22 asker öldürüldü

  • HPG’nin hafta sonu yaptığı açıklamalara göre 22 Türk askeri öldürüldü.

 

Türk ordusunun işgal/imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylem ve saldırılarla ilgili şu bilgiler verildi:

*  Mêrdîn Eyaleti’ne bağlı Bagok bölgesindeki Xirabê Alê karakoluna karşı 26 Haziran günü saat 06.00’da eylem yapıldı. Karakol kulesi içinde nöbet tutan 1 asker suikastla öldürüldü.

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

Heftanîn bölgesindeki Kadınların Birleşik Devrim Hareketi güçleri, 27 Haziran günü saat 08.45’te Partizan alanına bağlı Qesrokê Tepesi’ndeki Türk güçlerini vurdu; 2 asker öldürüldü, 1 A4 silahı ve 1 mobesse kamerası imha edildi.

* Metîna’nın Girê Azad Boğazı’ndaki işgalcilere 25 Haziran günü saat 19.00’da eylem gerçekleştirildi; 1 asker suikastla öldürüldü, 2 mobesse kamerası imha edildi.

* YJA Star gerillalalır, 25 Haziran günü 22.00-23.00 saatleri arasında Militan Boğazı’ndaki bir grup Türk askerinin bulunduğu çadırı vurdu; 1 asker öldürüldü.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi

* Xakurkê’nin Şehit Şahan Tepesi’ndeki Türk güçlerine karşı 26 Haziran günü saat 06.10’da koordineli gerilla eylemi gerçekleştirildi. Birinci eylem kolu, ilk olarak içerisinde 3 askerin olduğu mevziyi vurdu; 3 asker öldürüldü, 1 mevzi imha edildi. Sonra farklı 1 mevzi hedeflenerek içindeki 2 askerle  birlikte imha edildi. İkinci eylem kolu, tepedeki mevzileri ve radarı hedef aldı, 5 asker öldürüldü, radar da imha edildi. Türk işgal güçleri, bu eylemden sonra Şehit Şahan Tepesi çevresinde kısmi bir operasyon başlattı. Bu güçler de iki kez ayrı ayrı sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2 asker daha öldürüldü. Toplamda 12 askerin öldürüldüğü bu eylemlerden sonra işgalciler operasyon kapsamını genişletti; saat 16.00’da sonuçsuz bir biçimde geri çekildi.

* Avaşîn’in Werxelê alanındaki savaş tünelleri, 26 Haziran günü sabah saatlerinde gaz bombalarıyla bombalandı. Saat 13.00’ten 18.00’e kadar savaş tünellerine gaz bombaları atıldı.

* Aynı gün Girê Sor alanındaki savaş mevzilerine girmek isteyen Türk güçlerine, gerilla tarafından müdahale edildi. Burada yaşanan çatışmalar saat 18.30’a kadar devam etti. Sonuç alamayan işgalciler, 18.30-19.30 saatleri arasında büyük patlamalar gerçekleştirerek ve gaz bombalarıyla savaş tünellerine saldırdı. Türk ordusu, burada yeşil renkteki kimyasal silah kullandı. Gerilla buna rağmen cevap verdi ve işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

* Girê Sor alanında 27 Haziran günü saat 05.20’de harekete geçen işgalciler hedeflenerek vuruldu; 2 asker öldürüldü.

* Türk ordusunun, Medya Savunma Alanları’na yönelik uçak ve helikopter saldırılarının yanı sıra karadan da bombardımanı devam ediyor.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.