Agirî'de düzenlenen etkinliğe, DBP yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Etkinlikte konuşan DBP İl Eşbaşkanı Özlem Demir, 3 devrimci kadının Kürt halkı ve kadın mücadelesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bizlere düşen, onların bıraktığı bayrağı zirveye taşıyıp onlara layık olmaktır" dedi.
Daha sonra söz alan DBP İl Eşbaşkanı Necmettin Efe ise 3 Kürt kadının katledilmesinin geçmişte uygulanan katliamların bir devamı olduğunu belirterek, "Katillerin Dêrsim'de, Zîlan'da, Agirî'de, Roboskî'de ve en son Cizîrê'de aynı olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
Bazîd'de Sema Yüce Kadın Danışma Merkezi ile DÖKH üyelerinin düzenlediği anma etkinliğinde konuşan DBP İlçe Eşbaşkanı Hamide Turan da, geçen zamana rağmen katillerin cezalandırılmamasına dikkat çekti. HDP İlçe Eşbaşkanı Hamiyet Salman’da konuşmasında devrimci kadınların hedef alınmasının süreçle bağına işaret etti.

Hesabını soracağız

Amed’in Erxenî ilçesinde de anma etkinliği gerçekleştirildi. Belediye Taziye Evi'nde düzenlenen etkinlikte, katledilen devrimci kadınlar için mumlar yakıldı. 3 devrimci kadının yaşam ve mücadelelerini konu alan sinevizyon ve şiir dinletisi sunuldu.
Amed’de anma etkinliği düzenlenen ilçelerden biri de Bismil’di. Nujin Kadın Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan etkinlikte "Paris Katliamını unutmadık, unutmayacağız, hesabını soracağız" pankartı asıldı. Ardından bir konuşma yapan DÖKH aktivisti Zekiye Gülen, 3 Kürt kadın devrimciyi katledenlerin hesap vermesi için mücadele ettiklerini belirtti.

3 Kürt kadın siyasetçinin anısına bir şiirin okunması ardından "3 Gûl 3 Jin 3 Têkoşerên Kurdistanê" adlı sinevizyon gösterimi yapıldı.

HABER MERKEZİ




Marsilya’da da anma vardı


Paris'te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez katledilişinin 2'inci yılında Marsilya'da anıldı.
Marsilya Kadın Meclisi tarafından organize edilen anma, Marsilya'nın Vieux Port meydanında sabah saatlerinde açılan bilgi standıyla başladı. Kürdistanlı kadınlar akşama doğru başlayan mitinge kadar katliamın aydınlatılmasını talep eden bildiriler dağıttı. Akşam saatlerinde başlayan mitinge kadın kurumu Collectif 13 kadın kolektifi, Anti Kapitalist parti NPA ve birçok sendika temsilcisi katıldı.
Marsilya Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada suçluların bir an önce bulunup cezalandırılması talep edildi. Kadın Kolektifi temsilcisi ise Kürt kadınlarıyla dayanışma mesajı verdi. Meşalelerin yakıldığı anma, Avrupa Kürt Kadın Hareketi ve Ciwanên Azad adına yapılan konuşmalardan sonra sona erdi. n ANF/MARSİLYA