300 milyon doz ek aşı sipariş edildi

Dünya Haberleri —

.

.

  • Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, BioNTech ve Pfizer ortaklığıyla geliştirilen koronavirüs aşısından 300 milyon doz ek sipariş verdi. Şimdiye kadar toplamda 600 milyon doz aşı sipariş edilmiş oldu.

 

AB Komisyonu, koronavirüse karşı Alman BioNTech ve ABD'li Pfizer ortaklıyla geliştirilen aşıdan 300 milyon ek doz sipariş verdi. Yapılan anlaşmaya göre sipariş edilen 200 milyon doz bu yıl dağıtılacak. 100 milyon dozun teslimat tarihi için ise görüşmeler sürüyor.

Yeni anlaşmayla birlikte şimdiye kadar toplam 600 milyon doz aşı sipariş edilmiş oldu, fakat aşı teslimatında yaşanan gecikme ve aşılama çalışmasının ağır ilerlemesi AB yöneticilerinin yoğun eleştiri almasına neden oldu.  

Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aşı üreticilerine mutasyon uyarısında bulundu. Örgüt açıklamayı, İngiliz-İsveç ortaklığındaki AstraZeneca aşısının Güney Afrika'daki uygulamasının durdurulması ardından yaptı. AstraZeneca aşısının etkinliği konusunda yaşanan şüpheler nedeniyle DSÖ inceleme başlattığını duyurarak "Virüslerin mutasyona uğradığını biliyoruz. Ve aşıların etkili olabilmeleri için mutasyonlara uyumlu hale getirilmesi gerekir” açıklamasını yaptı.

BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.