4 DAİŞ’li Türkiye'ye gönderildi

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya siyasi amaçlı terör saldırıları işleme şüphesi bulunan 18 radikal İslamcı’yı “tehlikeli” diyerek sınır dışı etti. Bunlardan dördü DAİŞ’e verdiği destek nedeniyle sık sık gündeme gelen Türkiye’ye gönderildi. 

Almanya, bu yıl "tehlikeli" olarak sınıflandırılan 18 radikal İslamcı'yı sınır dışı etti. Bu kişilerden dördünün Türkiye'ye gönderildiği açıklandı.

Alman hükümeti, aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Milletvekili Martin Hess'in ülkede bulunan “radikal İslamcı”larla ilgili soru önergesini yanıtladı. Önergeye verilen yanıtta bu yıl Ocak ayından Aralık ayının ortasına kadar “tehlikeli” olarak sınıflandırılan 18 “radikal İslamcı”nın farklı ülkelere sınır dışı edildiği bilgisini verdi. Ayrıca terör destekçisi 5 kişinin de Almanya'dan gönderildiği belirtildi. 

18 kişi sınır dışı edildi

Alman hükümeti, "tehlikeli" kategorisine giren 18 kişiden beşinin Rusya'ya, dördünün Türkiye'ye ve ikisinin de Bosna Hersek'e gönderildiğini bildirdi. Diğer yedi kişinin de Cezayir, Kuveyt, Pakistan, Somali, Tacikistan, Irak ve İran'a sınır dışı edildikleri açıklandı. Almanya'da güvenlik birimlerinin "tehlikeli" sınıflandırması, siyasi amaçlı terör saldırıları da dahil olmak üzere ağır şiddet suçları işleyenleri ya da işleme niyetinde olanları kapsıyor. Almanya, pandemi öncesi 2019 yılında "tehlikeli" sınıfına giren 32 kişiyi sınır dışı etmişti.

Taliban sonrası durdurulmuştu

Almanya hükümeti, sınır dışı işlemleri sırasında pandeminin yol açtığı seyahat kısıtlamalarının yanı sıra ilgili ülkelerdeki siyasi durum nedeniyle de güçlükler yaşandığına işaret etti.

Taliban'ın geçen yaz iktidarı ele geçirmesinin ardından Afganistan'a geri gönderilmelerin durdurulduğunu aktaran hükümet yetkilileri, Suriye'ye de zaten yıllardır hiç kimsenin geri gönderilemediğine dikkat çekti.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.