42 gündür açlık grevindeler

  • Hewlêr Ceza Mahkemesi tarafından 16 Şubat’ta hapis cezasına çarptırılan gazeteci ve aktivistler, 42 gündür açlık grevinde. Avukat Beşdar Hesen, tutsakların durumunun ağırlaştığını söyledi.

KDP’nin çeşitli bahanelerle gözaltına alıp işkence ettikten sonra tutukladığı 5 gazeteci ve aktivist, tüm tehdit ve dayatmaları reddetti, 42 gün de açlık grevinde.

Hewlêr Ceza Mahkemesi, Behdînanlı 5 gazeteci ve aktivist hakkında 16 Şubat’ta 6 yıl hapis cezası vermişti. Şêrwan Şêrwanî, Umêd Seîd, Guhdar Zêbarî, Eyaz Kerem ve Harîwan Îsa’nın tutuklanmasına hem Başûrê Kurdistan’da hem de uluslararası alanda yoğun tepkiler gelişmişti. Tutsaklar da 17 Şubat’ta haklarında verilen karara ve tutukluluk koşullarına karşı 17 Şubat’ta açlık grevine başlamıştı.

Durumları ağırlaşıyor

Avukatlarından Beşdar Hesen, tutsakların durumuna ilişkin RojNews’e konuştu. Hesen, elde ettikleri bilgilere göre; durumlarının kötü olduğunu ve açlık grevinin sürdüğünü belirtti. Öğrenmek için Asayiş’e başvurduklarını, ancak görüşmeye izin verilmediğini kaydeden Hesen, 16 Şubat’tan bugüne kadar sadece iki kez telefon yoluyla birkaç dakikalık görüşme gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Yasal hakları çiğneniyor

Hesen, avukatların müvekkillerine erişiminin engellenmesi konusunda, “Behdînan Asayişi, her seferinde kararı verecek kişinin işbaşında olmadığı bahanesini sunuyor. Bir randevu dahi vermiyorlar” dedi. Hesen, ailelerin çocukları ile görüşmesi ve sağlık durumları hakkında bilgi almalarının yasal hakları olduğunu belirterek, bu hakkın ayaklar altına alınmasına tepki gösterdi.  HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.